Beantwoord

Hoe zet ik een beveiligde verbinding op van mijn pc naar mijn Experiabox 12?

  • 5 April 2024
  • 5 reacties
  • 57 keer bekeken

ik ben op zoek naar een stappenplan om een beveiligde (https) verbinding op te zetten vanaf mijn PC naar mijn Experiabox 12.

icon

Beste antwoord door wjb 5 April 2024, 09:40

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Met welke reden zie je die beveiligd? Want ik neem aan dat je hem alleen vanaf je interne netwerk bekijkt.

Reputatie 7

https://mijnmodem.kpn.

Reputatie 7
Badge +24

Experiabox 12 bestaat niet. Het is KPN Box 12.

Een https verbinding is KPN afgelopen jaren mee aan het stoeien geweest. Maar dat gaf heel veel problemen. Dus daar is KPN weer mee gestopt.

Zelf kan je zoiets niet instellen. Althans ... kan wel ... als je de juiste kennis hebt. En KPN daar de mogelijkheid voor in het modem zou bouwen.

Maar dat gaat KPN niet doen. Levert veel te veel vragen op van klanten die niet weten hoe dat werkt.

De meeste helpdeskmedewerkers achter de telefoon van KPN hebben ook onvoldoende kennis om zoiets dan goed uit te kunnen leggen. Mensen die wel weten hoe ze dit goed uit kunnen leggen gaan niet bij KPN achter de telefoon zitten. Die kunnen elders 3 keer zoveel verdienen. 

De meeste andere apparaten op het locale netwerk hebben ook geen https op hun webinterface. Dit komt omdat het technisch gewoon heel uitdagend is om zoiets te regelen. Er is geen simpele standaard procedure voor.

FritzBox heeft het volgens mij ook niet bijvoorbeeld. Wat FritzBox volgens mij wel heeft, je kunt via een online portaal inloggen op je locale router. Dacht ik. Weet niet precies hoe dat bij FritzBox werkt.

Maar dat zou KPN ook wel kunnen maken. En gedeeltelijk heeft KPN dat ook al een beetje. Zo kun je via de website van KPN je WiFi naam/wachtwoord instellen. Dat zou KPN uit kunnen breiden met veel meer functies die je zo zou kunnen beheren. Dat gaat dan uiteraard via https. Maar het levert wel beveiligingsrisicos op..

 

Bij de diverse KPN-versterkers kun je zoiets activeren, heb ik ook gedaan en volgens mij bij bepaalde modellen modem/routers van KPN ook, ik weet alleen niet welke.

Reputatie 7
Badge +24

Bij de diverse KPN-versterkers kun je zoiets activeren, heb ik ook gedaan en volgens mij bij bepaalde modellen modem/routers van KPN ook, ik weet alleen niet welke.

Dat levert een self signed certificaat op. Bij het openen van de webinterface krijg je een foutmelding en moet je via geavanceerd doorklikken. Daarbij staat dat het onveilig is. Rode gevaren driehoek, uitroepteken. En er komt ook geen mooi slotje in de adresbalk. Voor veel mensen is dit niet genoeg. 

Reageer