Beantwoord

Verbinding HP 8615 printer lukt niet meer na update KPN Box 12

  • 24 April 2024
  • 19 reacties
  • 117 keer bekeken

verbinding HP 8615 printer lukt niet meer na nachtelijke update KPN van modem (box 12) en inloggen in modem lukt ook niet met ww achter op modem (admin).Printer tool geeft aan dat ik MAC adres printer moet toevoegen aan Modem , maar daar kom ik dus niet in

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 27 April 2024, 20:55

Bekijk origineel

19 reacties

Reputatie 7
Badge +30

Hoi @steveMacMountain, welkom! Je hebt een update gehad geef je aan. Als jij het inlogscherm van de Box 12 opent, zie je dan nu het linkerscherm? 

 Zo ja, dan zit daar onder de blauwe inlogknop een optie om het wachtwoord te resetten. Wil je dat eens doen, en kijken of je daarna wel kunt inloggen met het wachtwoord van de sticker?

 

Als dat eenmaal lukt, kan er verder gekeken worden naar het printerprobleem zelf.

allemaal al geprobeerd met medewerkers KPN. Ook niet mogelijk om in modem. te komen. Inmiddels nieuw modem van kpn, problemen ( printer, niet in modem kunnen inloggen) ongewijzigd!

 

Reputatie 7
Badge +20

Hmm, dat nieuwe modem heeft dus niks geholpen helaas  😕

Ik heb zelf ook een HP printer en die van mij vereist niet dat ik iets met het mac adres moet doen om de printer te kunnen gebruiken. Bij welke stap geeft de printer dat aan? Zou je de verbinding met je wifinetwerk anders even helemaal kunnen verwijderen van de HP, en dan opnieuw verbinding maken met je wifinetwerk? Het kan zijn dat de printer in de war is geraakt door de update van het modem en daardoor het wifinetwerk niet goed meer herkent. HP heeft hier zelf overigens ook een supportpagina over, hopelijk helpen de stappen daar je ook op weg!

Reputatie 7
Badge +24

Heeft u extra WiFi punten? Dan is het mogelijk dat u tijdens installatie moet kiezen met wel WiFi punt u de printer wilt verbinden. U krijgt dan de MAC adressen van de verschillende WiFi pinten te zien. Zo werkt dat althans op mijn Canon printer.

Kunt u nog antwoord geven op de vraag van @Erik van KPN?

Als jij het inlogscherm van de Box 12 opent, zie je dan nu het linkerscherm? 

 

 

@ Maya: Printer vindt het netwerk maar verbinding is vervolgens niet mogelijk. Verbinding verwijderd, maar maakt geen verschil.

@ Erik, inmiddels ben ik erin geslaagd via het inlogscherm in het modem te komen, maar volgens KPN expert houdt het daar op. KPN doet niet in printers en men weet dus ook niet op welke wijze in het modem een MAC adres aangemaakt moet worden….Moet een abonnement op speciale dienstverlening nemen om daar eventueel achter te komen, maar geen succes gegarandeerd. Ik denk dat een MAC adres aanmaken op dit moment helemaal niet kan. KPN heeft eerder al aangegeven daaraan te werken, maar een opvolging daarvan heeft niet plaatsgevonden.

@Nick: slechts 1 wifipunt

Reputatie 7
Badge +24

Voor de 3de maal de vraag:

Als jij het inlogscherm van de Box 12 opent, zie je dan nu het linkerscherm? 

 

Waarom geeft u daar niet gewoon antwoord op?

Ik dacht dit gedaan te hebben. Ik zie dit inlogscherm en ben met behulp van van een KPN medewerker ingelogd op het modem, echter ik kan daar niets doen volgens deze medewerker. geen MAC adres toevoegen. 

Reputatie 7
Badge +24

MAC adres toevoegen ofzo is helemaal niet van toepassing. Dat is een dwaalspoor. Dat hoeft u toch voor andere apparaten ook niet? Waarom zou dat voor de printer wel moeten? Daar zit geen enkele logica achter.

Wat u zou kunnen proberen:

  • WiFi 6 uitschakelen.
  • Of Extra WiFi gebruiken.

Hoe u deze zaken om kunt stellen hangt af van welk inlogvenster u heeft. 

Reputatie 7
Badge +24

Ik dacht dit gedaan te hebben. Ik zie dit inlogscherm en ben met behulp van van een KPN medewerker ingelogd op het modem, echter ik kan daar niets doen volgens deze medewerker. geen MAC adres toevoegen. 

Op het plaatje staan 2 verschillende inlogvensters. Het is misschien niet heel duidelijk. Maar het zijn 2 verschillende vensters. Een linker en een rechter.

@ Eric

Beste Eric, ik doe als 70-jarige mijn uiterste best, maar heb niet voor niets de hulp van KNP specialisten ( al 3 x ) ingeroepen. Jouw “ waarom geeft u daar niet gewoon antwoord op” vind ik niet plezierig. Jouw oorspronkelijke reactie betrof mijn inlog mogelijkheid. Maar dat is inmiddels gelukt.

Ik zie daarbij overigens alleen het linker scherm waarbij ik inlog met het ww achter op het modem.

Reputatie 7
Badge +8

Kunt het volgende proberen of dit soelaas biedt.:

 

Inloggen via het groene scherm met het plaatje van het zwarte modem. 

Dan in het linker menu wifinetwerk aan klikken.

En nu bij de optie Beveiliging kijken of hier WPA2-Personal staat.

Indien niet , deze optie selecteren en voor Opslaan kiezen daaronder.

Nu via de printer tool nogmaals proberen.

 

 

WPA2-WPA3 -Personal staat aangevinkt en WPA2 is ook een mogelijkheid

 

Reputatie 7
Badge +8

WPA2-WPA3 -Personal staat aangevinkt en WPA2 is ook een mogelijkheid

 

U kunt zonder problemen dit op WPA2 personal zetten en opslaan om te zien of in die hoek het probleem zit.

zal vanavond kijken maar krijg wel mededeling dat ik alles opnieuw moet gaan verbinden als ik het doe…

 

 

Reputatie 3
Badge

Heeft jouw printer een WPS knop ? Als dat zo is kun je eerst de WPS knop aan de zijkant van je modem 3 seconden indrukken en vervolgens de WPS knop van je printer. 
Wellicht is dit een eenvoudige oplossing om te proberen.

Reputatie 7
Badge +20

zal vanavond kijken maar krijg wel mededeling dat ik alles opnieuw moet gaan verbinden als ik het doe…

 

 

Is het gelukt op hem op WPA2 in te stellen @steveMacMountain? En wil de printer daarna wel weer verbinden? 

Wel gelukt , maar maakt helaas geen verschil…...

Reputatie 7
Badge +20

Jammer 😕

Is het mogelijk om de printer te resetten @steveMacMountain? Zodat je daarna even helemaal opnieuw het installatieproces van de wifiverbinding kunt doorlopen? 

Het hoort echt niet nodig te zijn om iets te doen met het mac adres, dus ik begrijp niet waarom de printer zich daar zo op vastbijt en hoop dat een nieuwe installatie er voor zorgt dat er weer ‘normaal’ verbinding wordt gemaakt met de wifi. Eventueel via de WPS knop, zoals @WalkerOfTheDay heeft geopperd! 

Dank Maja. Printer al 2 maal gereset de afgelopen 1,5 week. En ook WPS knop gebruikt , maar alleen op modem. printer heeft dat niet, kan ik niet vinden. Ben met printer teruggegaan naar fabrieksinstellingen. 

 

 

Reageer