Beantwoord

Doro 8050 telefoon en wegvallen wifiverbinding

  • 16 February 2022
  • 6 reacties
  • 113 keer bekeken

Sinds januari heeft mijn moeder een nieuwe telefoon, Doro 8050. Wanneer zij verbinding maakt met de thuis wifi valt telkens de verbinding weg. Ze maken gebruik van de Experiabox v10a. Op andere telefoons gebeurt dit niet en ook wanneer ze bij ons via een (ziggo)wifinetwerk inloggen gebeurt dit niet. 

Het probleem lijkt naar mijn idee te zitten in de combi tussen de doro telefoon en de experiabox. Is iemand bekend met dit probleem? Hoe zouden we dit kunnen oplossen? 

 

*Admin: topic verplaatst naar juiste board

icon

Beste antwoord door Anonymous 16 February 2022, 16:59

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

6 reacties

"Vergeet" de wifi-verbinding op het toestel eens en bouw het opnieuw op.

 

Bedankt voor het meedenken. Dat hebben we inderdaad ook geprobeerd, telefoon ook helemaal gereset. Helaas zonder resultaat. 

Wat voor (fout)melding krijg je als je met de wifi verbinding wilt maken?

 

Er is geen foutmelding. De telefoon moet alleen aldoor de wifi opnieuw verbinden. We hebben uit voorzorg nu de mobiele gegevens uitgeschakeld omdat de telefoon werkt met een prepaid kaart en het tegoed ook daardoor ineens op is. Hij geeft dan een vraagteken bij de wifiverbinding op de telefoon. De instelling om automatisch opnieuw verbinding maken staat gewoon ingeschakeld.  

Je zou de wifi thuis eens een andere naam en/of wachtwoord kunnen geven.

Je zou de modem eens een fabrieks-reset kunnen geven.

Als je glasvezel hebt zou je de glasvezelkast eens minimaal 2 minuten van de stroom kunnen halen en daarna de modem/router kunnen resetten.

Een ? in het wifi symbool betekent dat het toestel op netwerken detecteert.

Zet in de Doro uit dat deze ook open netwerken mag detecteren, dan is dat ? al vast weg.

Succes.

 

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @Jansen-192 Hoe is de situatie nu? Hebben de tips van JanD geholpen? Als het nog speelt, zou je dan eens naar je simkaart willen kijken? Is het toevallig een heel oude? Als je de betreffende simkaart in een ander toestel stopt, treedt het probleem dan nog steeds op?Â