Vraag

KPN prepaid simkaart werkt niet in iPad

  • 23 November 2023
  • 1 reactie
  • 30 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 0 reacties

Ik heb een kpn prepaid kaart gekocht, volgens aanwijzing geactiveerd in een mobieltje, dit gecontroleerd en de kaart functioneert daar wel (in het mobieltje), daarna overgeplaatst naar iPad, pincode ingevoerd, die wordt geaccepteerd en vervolgens is de simkaart ‘dood’ (i.e. ik kan geen berichten versturen of ontvangen en niet worden gebeld).


1 reactie

Reputatie 7
Badge +10

Welkom op het forum van KPN @AGH 
 

Volgens de officiële informatie van Apple zelf, zou je een fysieke data-simkaart moeten gebruiken op een iPad, en dus geen prepaid simkaart.
 

Mobiele voorzieningen configureren op de iPad (Wi-Fi + Cellular-modellen)

Als je een model met Wi-Fi + Cellular hebt, kun je je aanmelden voor een mobiele data-abonnement. Op die manier kun je verbonden blijven met het internet wanneer er geen wifinetwerk in de buurt is.

Voor de mobiele verbinding heb je een simkaart en een mobiel data-abonnement nodig. De iPad ondersteunt de volgende typen simkaarten:

 

Daarnaast is een prepaid simkaart ook niet bedoeld om te gebruiken in een iPad of tablet, maar wel een mobiele data-simkaart of esim met een databundel.
Waardoor jouw iPad de KPN prepaid simkaart gewoonweg niet herkend als data-simkaart.

KPN heeft daar ook speciale mobiele data-abonnementen voor, die je via deze pagina (mobiel internet) kunt inzien, en eventueel kunt bestellen.

Reageer