Beantwoord

4g modem valt weer terug op oude snelheid

  • 25 October 2020
  • 3 reacties
  • 51 keer bekeken

Goedemorgen, 

Recent hebben wij een monteur aan de deur gehad die voor ons het 4g modem goed ging installeren. En zowaar, van een magere 5mbit gingen we naar tussen de 30 en 40mbit. Het netwerk kreeg een nieuwe naam met een nieuw wachtwoord, maar recent is dat netwerk niet meer te zien en is de snelheid weer gedropt naar de 5mbit. De naam van ons netwerk is weer het oude netwerk en het nieuwe is dus niet meer te zien. Hieronder nog een aantal opmerkingen van de monteur:

Modem is niet goed. Isra vervangen. 4g weer aangesloten. Alles gezamenlijk getest. Snelheid van 5 mbit naar tussen de 30 en 40mbit. Isra vervangen maakt verbinding stuk beter ook al was deze al goed. Isra kun je niet bij komen zit in muur maar is ook niet nodig.

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 1 November 2020, 09:14

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +30

Hoi @Heije, welkom op het forum! Sorry voor de late reactie. Is je snelheid inmiddels weer op norm? Zo niet, dan raad ik aan om het 4G eens los te koppelen en hem te resetten. Reset dan de Experia Box. Ik verwacht dat de wifi dan weer de gegevens pakt die de monteur heeft ingesteld. Als dat niet zo is, dan zijn het de gegevens zoals ze onderop de sticker staan. Nadat de Experia Box weer goed is opgestart en alles weer werkt, sluit dan het 4G modem weer aan volgens de handleiding. Geef hem vervolgens een uur of twee en kijk dan of de snelheid weer op orde is. 

Hey Erik, dank je wel voor je antwoord. Snelheid lijkt weer op orde, maar de naam is nog steeds het oude netwerk. Het gekke doet zich nu voor dat de smarttv geen verbinding meer maakt, terwijl hij wel via een hotspot te verbinden valt. De telefoons en laptops maken wel gewoon verbinding. Heel irritant. Enig idee wat daar de oorzaak van kan zijn?

Reputatie 7
Badge +30

Mooi dat de snelheid weer in orde is. Dan is het verder geen probleem dat hij het oude netwerk weer heeft ingesteld als naam. Wat je dan met de smart tv het beste kunt doen is daar de huidige verbinding helemaal vergeten. Hoe je dat doet staat als het goed is wel in de handleiding van je tv. En dan vervolgens de verbinding opnieuw instellen. Waarschijnlijk ziet de tv dit namelijk wel gewoon als een nieuw netwerk, ondanks dat de gegevens hetzelfde zijn. En dan kan het dan soms niet werken zonder hem opnieuw in te stellen.