Aankondiging KPN glasvezel terwijl Delta al aangelegd heeft

  • 5 December 2023
  • 4 reacties
  • 126 keer bekeken

Reputatie 1
Badge

Zojuist van KPN een aankondiging brief over glasvezel ontvangen. Delta kabel heeft enige maanden geleden na een enorme reclame campagne en met veel bombarie in onze hele wijk glasvezel aangelegd. De kabel ligt tot onze voordeur. Delta is echter geen partner van KPN.

Ik vind het onbegrijpelijk dat KPN dit nog eens overgaat doen, dus weer de straat open, dan liggen er dus twee systemen waarvan er maar 1 eventueel gebruikt gaat worden. Waarom wordt er niet gekozen voor dezelfde situatie als bij de energieleveranciers. Stedim is onze net werk beheerder voor stroom en gas en er is een vrije keus van energie leverancier. 

Dat zou toch ook voor de kabelexploitanten veel werk en geld besparen,

Albert Hollemans

 


4 reacties

Er zijn zelfs plaatsen in NL waar 3 glasvezelexploitanten een kastje in de meterkast hebben plus nog een keer de kabelboer, kun je kiezen uit 4 exploitanten en een veelvoud aan providers over doe lijnen. Ik vind het ook kapitaalvernietiging, ze kunnen beter samenwerken, maar zo werkt het (helaas) nu eenmaal @aholle 

Wij hebben ook al een glasvezel van Delta en krijgen maar verluid over een paar maanden nog een glasvezel van Glaspoort. En dan is Ziggo ook bezig zich op glasvezel te oriënteren..…

Gelukkig dat elektriciteit, gas en water ieder maar via één leiding komen, ongeacht provider. De glasvezelmarkt is blijkbaar nog erg onvolwassen. 

Zie dit :

Psja . . . .

Reputatie 7
Badge +8

Drie, vier glasvezelnetwerken naast elkaar is inderdaad een kapitaalvernietiging van jewelste. Al die investeringen moeten natuurlijk wel terugverdiend worden en ondanks de concurrentie, leid dat voor de consument tot hogere prijzen. Daarnaast zullen de bedrijven allemaal op dezelfde krenten uit de pap azen, waardoor dun bevolkte gebieden  nog jarenlang op glasvezel moeten wachten of maar voor één aanbieder kunnen kiezen.

Eén open netwerk, in beheer bij een netwerkbeheerder, waar alle aanbieders van abonnementen eenzelfde prijs voor toegang betalen werkt op de energiemarkt prima, dus waarom dat voor glasvezel een belemmering zou zijn? 

Reageer