Beantwoord

Box 12 heeft update gehad en sindsdien maakt de omvormer van zonnepanelen geen verbinding meer

  • 16 January 2023
  • 5 reacties
  • 291 keer bekeken

Ik heb sinds kort zonnepanelen. 22 nov. 2022. Het hele systeem werkte goed twee weken.

Ik heb een experiabox V12 .

Na twee weken werkt het niet meer. Een monteur is hier uren aan het zoeken geweest in het modem om een poort die volgens hem na een update gesloten is, weer open te krijgen.

KPN geeft aan hoe ik in het modem kan komen, maar dat is iets voor specialisten . 

Hoe krijg ik de poort weer open. Hoe weet ik welke poort ik moet hebben?

Het gaat dus over de verbinding van de omvormer met het internet. Als ik het onbedraad wil doen. Bedraad is een hele tour om dat netjes op te lossen. Heb ik recht op hulp van een monteur , daar het is ontstaan door een upgrade?

 

 

icon

Beste antwoord door Vikash van KPN 20 January 2023, 09:55

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +21

Hoi @zonnepaneel46. Welkom op het KPN Forum. Wat vervelend dat er geen verbinding is tussen jouw KPN Box 12 en zonnepanelen. Wellicht heb je iets aan het topic KPN Box 12: Port Forward instellen / UPnP aanzetten. Als je er niet uitkomt d.m.v. dit topic kan je altijd nog overwegen om KPN Service Plus aan te zetten en te bellen met onze klantenservice (0800 0402)

De monteur van het zonnepaneel bedrijf is ruim zes uur bezig geweest om een verbinding draadloos te maken tussen de omvormer en het modem.

Het is niet mijn wereld en ik vind het erg lastig om het zelf te doen, zeker als een deskundig iemand het al niet lukt. Inmiddels heb ik wel een nota ontvangen over al die uren en heeft het systeem slechts twee weken goed gewerkt na levering.

 

Het gaat weer om het 2.4ghz verhaal vermoed ik. Verdiep je in 'extra wifi'. Daar zit de oplossing. 

Dank voor het meedenken . Googelen op extra wifi?

Ik ben een leek maar ga kijken.

 

In een lijst van apparaten die alleen met letters en cijfers vermeld staan kan ik niet mijn omvormer herkennen. Device Name. Kan dan ook geen IP adres er aan verbinden. Omvormer is niet verbonden met internet?

Â