Beantwoord

PfSense ipv Experia box

  • 1 March 2024
  • 4 reacties
  • 86 keer bekeken

Ik wil mijn pfSense kastje (https://www.amazon.nl/dp/B09QM69CJ8?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details) gebruiken als firewall. Als ik de kabel van het glasvezelkastje aansluit op de KPN Experia box en dan pfSense op de Experia box, werkt het goed.

Als ik het glasvezelkastje aansluit op pfSense (en PPPoE ipv DHCP selecteer) werkt het niet. Ik kan de connectie niet UP krijgen.

Ik heb de PPPoE instelling gebruikt uit de handleiding en de link op dit forum (Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box | KPN Community), maar het blijft falen.

Mis ik een instelling?
Wordt PPPoE misschien niet meer ondersteund op de nieuwe glasvezelkastjes? Of heb ik nog extra hardware nodig tussen het glasvezelkastje en mijn pfSense kastje?

icon

Beste antwoord door FredK2017 2 March 2024, 15:32

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Heeft u ook vlan 6 ingesteld?

Ja. Ik heb het met en zonder vlan 6 getest. Dit is nu de configuratie. Ik krijg de WAN verbinding maar niet UP.
 

 

 

 

Reputatie 2

Misschien kun je hier eens kijken https://travellingtechguy.blog/using-your-own-pfsense-router-with-kpn-fiber-and-kpn-itv/.

Ik ben zelf aan het overwegen om ook de overstap te maken naar Pfsense. Puur uit interesse en ter Leering ende Vermaeck.

je hebt je WAN interface zelf gebruikt voor pppoe en je heb apart een vlan aangemaakt, maar je wil:

  • je vlan eerst nog eerst nog aan je WAN network port hangen (nieuwe interface, bij interface assignments) zodat je vlan tagged verkeer kan binnenkrijgen
  • die nieuwe interface configureer je voor PPPOE (die hiervoor dan automatisch het juiste vlan verkeer gebruikt)

Reageer