Beantwoord

Digitenne via HDMI werkt niet

 • 14 February 2019
 • 11 reacties
 • 989 keer bekeken

Vandaag nieuw digitenne kastje aangesloten. Ik krijg alleen beeld als ik het via scart aansluit. Via HDMI werkt het niet. Al verschillende keren opnieuw aangesloten geïnstalleerd, andere HDMI kabels uitgeprobeerd. Op andere tv aangesloten. Krijg het niet werkend alleen via scart. Tv is Samsung smart tv en nog geen 2jaar oud. Wie kan helpen.
icon

Beste antwoord door Susan_ 19 February 2019, 19:16

Bekijk origineel

11 reacties

Reputatie 7
Badge +21
Goedemiddag ReneQuead, welkom op het Forum en bedankt voor je bericht!

Wat irritant dat hij het niet goed wil doen, via HDMI. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en aan de televisie lijkt het me niet te liggen.. Ik wil graag iets ophelderen, voordat we van alles gaan uittesten en uitproberen. Als je hem aansluit, kijk je dan ook naar het inputkanaal waar de tv mee opstart? Stel, je hebt hem op HDMI 2 aangesloten, en de tv start op HDMI 1 op, dan krijg je niet direct beeld. Wil je eens controleren of het wijzigen van inputkanaal het probleem oplost voor jou? Dit kan vaak via het knopje source, input of een vierkantje met pijltje erin.

Is dit niet het probleem, dan help ik je graag verder! Wil je in dat geval jouw Forum profiel aanvullen met naam, postcode + huisnummer en klantnummer en CAS-ID nummer bij persoonlijke opmerkingen) en mij een seintje willen geven als dat gelukt is?
Ik heb al mijn gegevens aangevuld. Ik heb uiteraard alles geprobeerd ook het instellen van de hdmi ingangen. Ik heb beide hdmi ibgangen op de tv geprobeerd. Ik heb er ook een ander beeldscherm aangehangen met een hdmi ingang en daar werkt het ook niet. Het lijkt alsof de hdmi uitgang op de ontvanger geen signaal geeft.
Alles ingevuld. Weet alleen niet CAS-ID nummer is.
CAS ID gevonden. Heb ik nu ook aangevuld.
Reputatie 7
Badge +21
Dankjewel voor je gegevens. Het beeld blijft dus zwart, geen enkel zich op dat je beeld gaat krijgen? Of een foutcode? En brandt het lampje op de antenne wel? Want het lijkt nu inderdaad op een probleempje met de HDMI.. Dit zal de eerste keer zijn voor mij dat een nieuw geleverde ontvanger het direct niet doet, maar wonderen zijn de wereld nog niet uit!

@Noordzee heb jij hier misschien nog ideeën over? 🙂
Reputatie 7
Badge +28
Ik ga het proberen vanaf mijn telefoon (vraag naar is aan Nadia...):

 1. TV en ontvanger helemaal van de stroom af (stekkers er uit).
 2. Alke scart en HDMI kabels los.
 3. Ontvanger weer aan.
 4. Terug naar fabrieksinstellingen.
 5. Ontvanger (en TV) weer van de stroom af.
 6. HDMI kabel goed vastmaken in ontvanger en aansluiting voor HDMI 1i in je TV.
 7. Ontvanger aandoen op NPO 1.
 8. TV aandoen.
 9. Met sourceknop of op andere wijze naar HDMI 1.
 10. Genieten van je beeld!!
Allemaal geprobeerd maar zonder resultaat. Tv blijft zwart via hdmi.
Reputatie 7
Badge +21
@ReneQ, dan wil ik toch even kijken of een andere ontvanger dit probleem voor jou kan oplossen. Ik heb een ruiling aangevraagd, morgen na 14.30 kan je de Digitenne ontvanger met stroomadapter (zonder antenne!) omruilen bij de Albert Heijn aan het Bloemenoordplein 50. De 'oude nieuwe' graag in een doos stoppen en voorzien van het ordernummer (3346986) en retouradres: KPN, Antwoordnummer 10119, 2400VB Alphen aan den Rijn.

Mocht dit niet de oplossing zijn, dan hoor ik het graag en ga ik het nog even aandragen bij onze specialisten!
Ok. Bedankt. Ik ga het uitproberen.
Beste Susan. Nieuwe ontvanger ontvangen en aangesloten. De defecte is retour. Binnen 1 minuut werkend op HDMI. Jammer dat we zoveel uren hebben verloren door een defecte ontvanger. Dit is overigens een andere ontvanger. Dit is een ZXV7200 ontvanger. Bedankt voor de service.
Reputatie 7
Badge +21
Goedemorgen ReneQ, fijn om te lezen dat het gewerkt heeft!! Inderdaad jammer van de verloren uren, maar gelukkig kan je die nu weer inhalen! Veel plezier ermee 🙂

Reageer