Beantwoord

OLED-TV en KPN-decoder

  • 17 February 2019
  • 2 reacties
  • 608 keer bekeken

Momenteel hebben we een Pioneer plasma tv en die heeft een aparte TV-ontvanger, daarbij hebben we natuurlijk de KPN-decoder.

Maar hoe zit dat nu met zo'n moderne LG OLED-tv. Die heeft (volgens de specificatie) een ingebouwde tuner (DVB-S) en een digitale tuner (DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2). Blijven we dan ook nog gebruik maken van de KPN-decoder?

En dan een vraag die je op het KPN-forum misschien niet moet stellen, maar waarom hebben we nog steeds de decoder nodig? Netflix e.d. kan je toch ook gewoon digitaal (met een Aple-TV) ontvangen?
icon

Beste antwoord door PeterG 17 February 2019, 16:55

Bekijk origineel

2 reacties

Blijven we dan ook nog gebruik maken van de KPN-decoder?

Ja, want er zit geen IPTV ingebouwd. Dat heeft geen enkele tv.

Kabel: DVB-C, ether DVB-T2 HEVC en over internet IPTV zijn momenteel de gebruikte normen. DVB-S hebben sommige toestellen ook voor schotel.

En dan een vraag die je op het KPN-forum misschien niet moet stellen, maar waarom hebben we nog steeds de decoder nodig?

KPN geeft de tv zenders op die manier door, daar is de ontvanger voor nodig. Voor Netflix hoef je niet de decoder te gebruiken. Als je een tv hebt waar zelf al Netflix in zit kun je die app (Smart tv) gebruiken natuurlijk. Dat geldt ook voor Youtube, dat zit bij moderne Smart tv's gewoon ook in de app's.
Voor de tv zenders en de andere KPN-functies is de decoder i.i.g. nodig.
@PeterG
Dank je wel. Maar wel jammer. Nou moet ik weer met lange kabels naar de decoder. Het is niet anders...

Reageer