Beantwoord

Call of Duty verbinden lukt niet

  • 7 April 2020
  • 13 reacties
  • 1280 keer bekeken

Beste,

 

Sinds een tijdje heb ik Call of Duty Modern Warfare. Helaas kan ik dit spel niet online spelen als ik de Experia Box gebruik, terwijl andere spellen online spelen wel lukt (bijvoorbeeld Fifa).

Het probleem lijkt heel erg op wat er in het volgende topic wordt besproken:

https://forum.kpn.com/internet-9/xbox-call-of-duty-modern-warfare-raar-probleem-486606

 

Als ik een oude Asus router tussen de Xbox en de Experiabox V10a zet, dan werkt het wel. Mijn NAT is dan wel strict.

Het verbinden met Xbox live gaat dus prima op de Experiabox, een spel als FIFA online spelen ook, echter het inloggen op, ik denk, de servers van Activision lukt niet. Dan krijg ik de melding “unable to access online services”

Enig idee hoe ik dit kan oplossen en mijn oude Asus router er weer tussenuit kan halen?

 

Hoor het graag

 

Groet Mats 

icon

Beste antwoord door Natasja 23 April 2020, 13:27

Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 6
Badge +9

Hallo @matsdevries. Van harte welkom hier. Ik zie dat je ook al een ander topic hebt gevonden waarin dit probleem wordt aangekaart. Het enige wat ik je eigenlijk kan adviseren is UPnP aanzetten. Meer dan dat zou er niet nodig moeten zijn. Staat er verder nog iets bij die foutmelding? Ik moet wel zeggen dat ik hier zelf weinig kaas van gegeten heb. Wellicht zijn er nog andere forumgebruikers die je verder kunnen helpen. 

Upnp stond al open. Mijn Xbox geeft ook aan dat er geen NAT problemen zijn. Verbinden met Xbox live geen probleem. Maar verbinding met Activision lukt niet. 

Aparte is als ik er een oude Asus router tussen zet. Dan zegt mijn XBox dat er een dubbele NAT is. Maar dan kan hij wel verbinden met Activision. 

 

 

Reputatie 6
Badge +9

Dag @matsdevries. Hoe dat precies komt, durf ik je zo niet te zeggen. @wjb, heb jij nog ideeën? :slight_smile:

Reputatie 7

Ik heb nog altijd mijn bedenkingen bij de V10a en het zou maar zo kunnen zijn dat dit toch ook weer een bugje is in de natting functionaliteit van de V10a.

En al helemaal omdat het via een tweede router blijkbaar wel werkt.

Dit lijkt me een interessante case van de techneuten van KPN.

In de tussentijd zou je de Asus als DMZ Host van de V10a kunnen instellen en UPnP op de Asus aan kunnen zetten. Als het goed is heb je dan in ieder geval weer NAT moderate.

Reputatie 6
Badge +9

Ik heb het probleem voorgelegd aan de techneuten, maar weet niet in hoeverre dit te reproduceren is op dit moment (in verband met thuiswerken). Bij dergelijke problemen, die we niet in onze systemen kunnen meten, zijn onze opties sowieso wat beperkter. Maar ik laat het uiteraard weten als ik een reactie heb. 

Reputatie 6
Badge +9

Hallo @matsdevries. Ik krijg vanuit de techneuten de vraag of je in ieder geval de stappen op deze pagina: How to Port Forward Call of Duty wilt doorlopen. Als dat niet werkt, dan kunnen ze het verder onderzoeken. Ik hoor het graag van je.

Ha Natasja,

 

Bedankt voor je reactie. Wat is de “echte” naam van de router. Want ik kan de “experiabox” niet vinden in het overzicht. Of kan ik gewoon een random router uit het overzicht kiezen en dan de stappen volgen?

 

@wjb hoe stel ik de Asus als DMZ Host van de V10a in? 

 

Groet,

 

Mats 

Reputatie 7

@wjb hoe stel ik de Asus als DMZ Host van de V10a in? 

Allereerst zet je het WAN IP adres van de Asus vast door op de V10a een static mapping te maken voor de Asus.

Daarna ga je op de V10a naar de pagina waar je de DMZ Host kunt vastleggen en daar geef je het WAN IP adres van de Asus op.

Ik heb zelf nog nooit een V10a gezien dus ik weet niet hoe die schermen er precies uit zien.

Reputatie 6
Badge +9

Geen probleem, @matsdevries. De modelnaam van de Experia Box V10a is de Arcadyan VRV9517. Kun je die vinden in het overzicht? En kun je dan met de aanvullende uitleg van @wjb verder? 

Reputatie 6
Badge +9

Hallo @matsdevries. Ik heb helaas geen reactie meer van je gezien. Ik ben wel benieuwd of het nog is gelukt. Die informatie kan ik dan ook delen met de ontwikkelaars. :slight_smile:

@Natasja ik laat het je deze week weten. 

Reputatie 6
Badge +9

Dat is prima, @matsdevries. Dan wacht ik je berichtje even af. :thumbsup_tone2:

Reputatie 6
Badge +9

Hallo @matsdevries. Ik heb in de tussentijd ook een reactie gehad vanuit de specialisten. Zij hebben een aantal testen gedaan met Call of Duty Modern Warfare versie 1.20 op een PS4 in combinatie met een Experia Box V10a (met de laatste firmwareversie v5.00.31_build420). De testresultaten waren positief. Er kan dus zonder issues online worden gespeeld via de servers van Activision. Door de stappen op die pagina te volgen zou het dus moeten lukken. 

Reageer