Vraag

geen verbinding met extern

  • 22 november 2020
  • 3 reacties
  • 48 keer bekeken

Sinds afgelopen donderdag kan ik geen verbinding meer maken via extern bureaublad (via rdp) voor mijn werk. Vanaf dat moment heb ik ook hele trage wifi. Pagina's laden niet of nauwelijks. IT specialist van mijn werkgever is een uur bezig geweest om te checken wat het kon zijn maar kwam tot de ontdekking dat het iets in de modem moest zijn (Experia V10). Via hotspot op mijn mobiel kan ik namelijk wel inloggen op mijn werkomgeving maar dit is niet gewenst. Zelfs als test ingelogd op de wifi van de buren (tmobile) en geen probleem. Gisteren 2x via de chat geprobeerd maar na 20 minuten verliet de medewerker de chat en kon ik opnieuw beginnen. 30 minuten met medewerker 2 aan de chat en na de reset van afstand verliet ook deze medewerker de chat. Het vreemde is dat ik van 2 willekeurige huishoudens dezelfde problem met wifi heb gehoord, die gaven ook aan sinds afgelopen donderdag slechte wifi (ondanks vol bereik)te hebben. Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen want mijn werkgever is hier ook niet blij mee.


3 reacties

Reputatie 7
Badge +12

Heb je de herstelknop al gebruikt?

Reputatie 7
Badge +15

Je kunt natuurlijk in ieder geval tijdenlijk via een kabel werken. 

https://www.megekko.nl/product/2139/1049125/Netwerkkabels/Nedis-Cat-6-F-UTP-netwerkkabel-RJ45-8P8C-male-RJ45-8P8C-male-20-0-m-Wit

En mocht je laptop geen ethernet aansluiting hebben:

https://m.alternate.nl/TP-Link/USB-3-0-naar-gigabit-ethernet-netwerk-adapter-UE300-netwerkadapter/html/product/1212943

Dan kan je in ieder geval je werk doen.

@Joep1965 ja, herstel / reset meerdere keren gedaan maar geen effect. Vreemde is dat via hotspot wel kan verbinden met extern bureaublad. Zelfs met inlog van buren  met T-Mobile gaat het prima. Ik begrijp er niks van. Zo ineens kon ik geen  verbinding meer maken en had ik hele trage wifi. 3 dagen aan de chat geweest maar uitkomst 0. Ja dure monteur of wifi versterkers. 

@Nick83 lost dit het probleem op van verbinden met extern bureaublad?

Reageer