Beantwoord

Hoe stabiel is internet Buitengebied? Wat zijn de mogelijkheden op mijn adres?

  • 10 June 2020
  • 15 reacties
  • 335 keer bekeken

Badge

Wij wonen in het buitengebied en hebben uitsluitend adsl, geen coax en krijgen ook geen glasvezel hier.

Nu overweeg ik over te stappen van onze huidige provider Online naar KPN. Wij hebben niet eens zo’n langzaam of slecht internet maar het valt regelmatig weg. Wij kijken veel Netflix op meerdere apparaten tegelijk en er wordt nog eens gegamed door onze jongens.

Ik vraag nu naar ervaringen met het vaste KPN abonnement aangevuld met 4G buitengebied.

 

icon

Beste antwoord door Thomas van KPN 17 June 2020, 16:25

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

15 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Hoe snel is uw verbinding nu? Want je krijgt pas een 4G modem erbij als je onder een bepaalde snelheid zit. Anders niet.

Badge +19

Wat zegt deze site over de te behalen snelheid op jouw adres? Ook is hier te zien of sneller internet buitengebied leverbaar is. https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl graag een screenshot zonder je postcode plaatsen. 

Badge

 

Badge

Nu zie ik dus dat 4G Buitengebied hier niet beschikbaar is! Volgens een medewerker én de check op de site wel

Wat zegt deze site over de te behalen snelheid op jouw adres? Ook is hier te zien of sneller internet buitengebied leverbaar is. https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl graag een screenshot zonder je postcode plaatsen. 

Deze XS4ALL variant van de fpi-info is niet meer up-to-date als ik het zo zie. De KPN variant van die site is al een tijdje off-line, maar bevatte meer informatie, ook of TV wel/niet mogelijk was en ook of hybride 4G+DSL (=Sneller Internet Buitengbied) mogelijk was.

“Sneller Internet Buitengbied 4G” is internet met alleen 4G en dat biedt KPN niet meer aan.

@FroukjeMJe kan https://forum.kpn.com/internet-9/sneller-internet-buitengebied-wordt-breder-beschikbaar-462167 doorbladeren, dat is wat KPN jullie waarschijnlijk wel kan leveren. De telefoonlijn waarover ADSL gaat is van KPN, provider Online huurt die van KPN, maar biedt geen versnelling middel extra 4G.

Badge +19

Het is een beetje onduidelijk inderdaad. Als je op de site probeert te bestellen krijg je dan te zien of sneller internet buitengebied leverbaar is?

Badge

@Joep1965 als ik via de site zou bestellen dan is dat wel mogelijk. Dus ik ga er vanuit dat regulier internet + 4G van KPN op ons adres leverbaar is.

Nu de vraag of we dan zeker kunnen beschikken over een stabiele en snelle internetverbinding?

Badge +19

Ja als het er staat krijg je het ook. Zelf heb ik het ook en ben er best tevreden over. Ik heb het 4g modem binnen staan en dat werkt al goed. 

Reputatie 7
Badge +10

Wat doen jullie allemaal moeilijk…

@FroukjeM  Er is gewoon een website voor Sneller Internet Buitengebied. En daar kan je met het invullen van je postcode zien of het voor jou beschikbaar is, zonder iets te moeten bestellen.

 

https://www.kpn.com/internet/internet-buitengebied.htm

 

@tmoesel De layout van de FPI site van XS4all is inderdaad nog wat ouder maar de info is wel actueel hoor. Benieuwd hoe lang deze nog blijft bestaan….

https://www.kpn.com/internet/internet-buitengebied.htm

 

De layout van de FPI site van XS4all is inderdaad nog wat ouder maar de info is wel actueel hoor. Benieuwd hoe lang deze nog blijft bestaan….

Deze beide leveren voor mijn locatie in ieder geval verscillende comflicterende resultaten op. En als ik gewoon op kpn.com kijk (dus derde site) krijg ik nogal vermakelijke resultaten (weer wat anders dus).

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @FroukjeM, welkom op het forum! Ik hoop dat bovenstaande berichten wat licht op de situatie hebben geschenen :relaxed:
Mocht je er nog niet helemaal over uit zijn, kun je dan je gegevens invullen in je profiel en hier een seintje geven als dat is gebeurd? Dan kijk ik even met je mee!

Om je vraag over de stabiliteit te beantwoorden, zowel regulier internet als sneller internet buitengebied moet natuurlijk gewoon netjes stabiel zijn!

Badge

@Thomas ik heb mijn profiel ingevuld.

 

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je gegevens @FroukjeM! Op jouw adres is sneller internet buitengebied gewoon mogelijk! Om dit te bestellen of te kijken of een van de abonnementen bij jou past is het altijd het makkelijkste om even te bellen met 0800-0402 of te chatten via www.kpn.com/service!

Toch ook nog de vraag of een gezin met 4 personen voldoende heeft aan regulier internet + 4G  van KPN? 
Dus met pubers die gamen, dagelijks Netflixen, YouTube etc.
Nu hebben we internet van Online via ADSL 15 Mbit/s. En dat gaat redelijk zolang we maar niet allemaal tegelijk gaan Netflixen. 
Zal regulier internet + 4G van KPN een verbetering geven t.o.v. Online 15 Mbit/s?

Badge +19

Reken ongeveer op een verdubbeling van je huidige snelheid en met een buitenantenne wellicht wat meer.