Vraag

Bewaarde instellingen menu interactieve TV

 • 12 November 2020
 • 38 reacties
 • 786 keer bekeken

Reputatie 3

Menu instellingen blijven niet bewaard. bij 220V uitschakeling.

Wat is hieraan te doen?

 

*Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

38 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @Fred NL! Bedankt voor je bericht!
Bij het herstarten van de TV ontvanger (30 seconden van het stroom) blijven instellingen bewaard, bij een reset / frisse start, zet je de instellingen van de TV ontvanger weer terug naar de fabrieksinstellingen (met uitzondering van de zenderlijsten en opnames). 

Begrijp ik goed dat er bepaalde instellingen niet bewaard blijven na het stroomloos maken van de TV ontvanger? Om welke menu instellingen gaat het precies?

Reputatie 7
Badge +16

Ik ga ervan uit dat dit opgelost is en anders weet je ons te vinden!

Reputatie 3

Gee bewaarde instellingen bij diverse onderdelen “menu interactieve TV”

 Betreft het onderdeel TV MENU:
Drie aspecten
tv gids … :   gaat van “aan” naar “uit”
tv gids… :  gaat van “aan” naar “uit”
tv gids ...:  gaat van “verticaal” naar “horizontaal”

bij uitschakeling ( 220v) van het aansluitkastje.

***

Nee, dit is idd nog niet opgelost. Net als Fred zet ik mijn ontvanger compleet uit (geen 230V voeding). Voorheen bleven alle instellingen bewaard (in dus niet vluchtig geheugen). Het is uitermate hinderlijk dat de TV MENU instelllingen steeds gereset worden. Dat kan beter.

Reputatie 7
Badge +16

Dan kijk ik graag na wat ik met jullie signaal kan doen! :grinning:

Even voor de duidelijkheid @Fred NL: dit gaat om de instellingen: OK gaat direct naar live TV programma / Maak tv-beeld zichtbaar / TV Gids horizontaal of verticaal? Geldt dat ook voor jou @SuperK of zijn er ook andere instellingen die na het stroomloos maken van de TV ontvanger gereset worden? Extra check: blijven deze instellingen wel bewaard als de TV ontvanger in de standby modus wordt geschakeld en daarna weer aangezet wordt?
Ik hoor ook graag van jullie beiden welk type TV ontvanger jullie hebben.

Reputatie 3

1. Uitschakeling (van de 220 V) betekent: dus van de 220V spanning af.
Het woord "standby” is niet gebruikt.
2. Type TV ontvanger: geldt zowel voor de ARRIS VIP 2952V2 als de  HMB 2260 ARCADYAN. 

Reputatie 7
Badge +16

Dank je wel voor deze informatie, @Fred NL! Ik heb het signaal doorgegeven aan de betreffende afdeling. Zodra ik een terugkoppeling heb, laat ik het hier weten!

Reputatie 7
Badge +16

Daar ben ik weer, met de volgende terugkoppeling: als je binnen 30 minuten, na het aanpassen van instellingen, de tv-ontvanger uitzet ben je de aanpassing kwijt. Dus na aanpassen van instellingen moet je minimaal 30 minuten niet herstarten (=stroomloos maken). Wil je dit eens uittesten, @Fred NL en bevestigen of dit wel of niet klopt? Ik ben benieuwd!

Reputatie 5
Badge +5

Daar ben ik weer, met de volgende terugkoppeling: als je binnen 30 minuten, na het aanpassen van instellingen, de tv-ontvanger uitzet ben je de aanpassing kwijt. Dus na aanpassen van instellingen moet je minimaal 30 minuten niet herstarten (=stroomloos maken). Wil je dit eens uittesten, @Fred NL en bevestigen of dit wel of niet klopt? Ik ben benieuwd!

Hallo Shyrin,

Ik kan je melden dat dit niet werkt. Ook vandaag weer mijn eigen zenderlijst en PIP moeten activeren. Tv is gisteravond uitgegaan (na zeker 3u constant aan). Ik ben er nu aan gewend geraakt. Nadeel is dat door nieuwe software (en de daarbij behorende problemen) het werken met menu zo ontzettend traag is dat dit herstellen wel veel geduld van de klant vraagt. Dagelijks.

Reputatie 7
Badge +16

Dat lijkt mij mega irritant, @An-DH! Ik heb dit doorgezet naar de ontwikkelaars: eens kijken wat zij hierover kunnen melden! To be continued…. 

Reputatie 5
Badge +5

Dat lijkt mij mega irritant, @An-DH! Ik heb dit doorgezet naar de ontwikkelaars: eens kijken wat zij hierover kunnen melden! To be continued…. 

Er is nu ook nieuwe Software. En een storing. Ik ga het de komende week bijhouden. Ik laat je op zeker weten, ook als het met nieuwe Software is opgelost. Maar eerst van de storing af..

Aanvulling. Kastje vanaf 7u niet vd stroom geweest. Wel tussentijds een storing bij KPN. Ik heb weer een gids, blijkt ook dat ik weer mijn zenderlijst moet activeren. Of dit met storing samenhangt… 🤷🏼‍♀️

Reputatie 5
Badge +5

Dat lijkt mij mega irritant, @An-DH! Ik heb dit doorgezet naar de ontwikkelaars: eens kijken wat zij hierover kunnen melden! To be continued…. 

Hallo Shyrin. 
Vier dgn bijgehouden. Elke dag minimaal 1 vd ontvangers na nacht stroomloos zijn instellingen kwijt. Ik stop nu met evalueren. Probleem dus nog aanwezig. En voor de duidelijkheid. Ik zet niet binnen 30 min de ontvanger weer geheel uit. 

Reputatie 7
Badge +16

Helemaal duidelijk, hartelijk dank voor het bijhouden! Ik wacht nog op een reactie, zodra ik deze heb laat ik het hier weten!

Reputatie 1

Wanneer kunnen eindelijk eens een oplossing verwachten? Knap vervelend zo.

Reputatie 7
Badge +17

Ik kan me voorstellen dat je graag snel een oplossing wilt. Het probleem is bij ons nog niet bekend en wij kunnen het zo snel niet reproduceren. Dit is daarom doorgezet naar de iTV specialisten. Ik had je graag al meer willen vertellen, maar we wachten nog op antwoord.

Reputatie 1

Als ik kan ondersteunen met reproduceren of zo dan ben ik help ik graag. 

Reputatie 7
Badge +17

Heel erg bedankt voor jouw aanbod. Ik vermoed dat we hier graag gebruik van willen maken. Het is momenteel even wachten op reactie van de iTV specialist. Hij zal ons vertellen wat we nodig gaan hebben om dit verder te onderzoeken.

Reputatie 1

👍

ook ik kan bevestigen dat alle bovenbeschreven problemen nog aanwezig zijn.

Is er al zicht op een oplossing?

Reputatie 7
Badge +16

Nee, helaas nog niet, @SuperK. Zodra er een update te melden is, laat ik het hier weten!

inmiddels al een keer of 10 contact gehad met kpn.

het probleem is meer dan 1,

van belang is dat de instellingen niet bewaard worden en terugschieten van bv geluid, stereo schiet terug naar auto (wel bewaard) en bij netflix engels standaard schiet terug naar 5.1.

inmiddels gaat er heel veel mis tv aan zetten is al een klus van een ½ uur als je geluk hebt.

morgen komt er een nieuw modem heb al nieuw ab,

ben radeloos

al een week geen of nauwelijks tv

Reputatie 7
Badge +16

Hi @Fred NL, @SuperK, @An-DH en @Peter127:
De iTV ontwikkelaars hebben zich het meeste gefocust op een software-update die de traagheid van het TV menu moet oplossen. Nu deze update gefaseerd uitgerold wordt, kan het probleem wat jullie nu gemeld hebben, onderzocht worden. Om de oorzaak te vinden, willen zij op afstand de TV ontvangers waar dit op speelt even in de gaten houden. Daarvoor is het nodig om een port mapping in te stellen.  Hoe je dit precies doet verschilt per Experia Box. Ik zet hieronder een uitleg. 

 

We zouden het heel erg waarderen als jullie dit zouden willen instellen. Als je dit wilt en kunt doen, laat hier dan weten zodra je de port mapping hebt ingesteld. Zorg er ook voor dat je forumprofiel is ingevuld. Vermeld daarbij, in het veld persoonlijke opmerking, ook even je IP adres. Deze kun je achterhalen door te gaan naar What is my IP?

Als je nou denkt, ‘dit gaat me boven de pet’ ook geen probleem, zolang we in ieder geval een aantal mensen hebben die het wel kunnen en willen doen komen we al een heel eind! 


Port Mapping instructie

 

Voor alle Experia Boxen:

Ga naar 192.168.2.254 en log in. Heb je dit nog niet eerder gedaan, dan staan de inloggegevens op de sticker onderop. Tenzij je een V10 hebt. Dan is het wachtwoordveld leeg en klik je gelijk op login waarna je zelf een wachtwoord moet instellen.

De rest van de instructie verschilt per Experia Box:

 

Experia Box V10

 1. Ga naar Instellingen (bovenaan) en dan Port Forwarding (links).
 2. Klik Application Configuration open en scroll naar het ondereind van de pagina.
 3. Klik op de + Maak een nieuwe appnaam.
 4. Vul een appnaam in. Wat je hier invult maakt niet uit, zolang het voor jou herkenbaar is, bijvoorbeeld tv ontvanger, en bevestig met Toepassen.
 5. Vouw de nieuw gemaakte app uit (met het driehoekje) en vul de poortnummers in. Dit is 9011 in alle vier de vakken. Protocol mag je op TCP laten staan.
 6. Scroll vervolgens weer terug naar boven en kies, onder de kop ‘Poort Forwarding - IPv4’ voor + Maak een nieuw item aan.
 7. Modus laat je op IP adres staan. Vervolgens moet je het IP adres van je tv ontvanger invullen. Deze kun je op de tv ontvanger zelf uitlezen. Ga hiervoor, op de tv ontvanger naar Menu > Instellingen > Informatie. Op ongeveer 2/3e van de pagina staat IP-adres.  
 8. App group mag je ook laten staan waar hij op staat. Bij Appnaam selecteer je vervolgens de app die je net zelf gemaakt hebt in stap 4. Bevestig met Toepassen.
 9. De port mapping is nu compleet. 

 

Experia Box V10A

 1. Ga naar Network (Links) en dan NAT (bovenaan) en dan Port Mapping.
 2. Klik op Add Rule.
 3. Bij Private IP vul je het IP adres in van de tv ontvanger. Deze kun je op de tv ontvanger zelf uitlezen. Ga hiervoor, op de tv ontvanger naar Menu > Instellingen > Informatie. Op ongeveer 2/3e van de pagina staat IP-adres.  
 4.  Protocol mag je op TCP laten staan. Vul de poortnummers in. Dit is 9011 in alle vier de vakken. Bevestig dit met Save Settings.
 5. De port mapping is nu compleet. 

 

KPN Box 12

 1. Ga naar Access Control en dan Port Forwarding.
 2. Scroll naar beneden naar de sectie ‘Add Rules Manually
 3. Vul een naam in bij ‘Custom Service Name’. Wat je hier invult maakt niet uit, zolang het voor jou herkenbaar is, bijvoorbeeld tv ontvanger.
 4. Service en Protocol mag je laten staan op, respectievelijk, Other en TCP.
 5. External Host laat je leeg. Bij Internal Host vul je het IP adres in van de tv ontvanger. Deze kun je op de tv ontvanger zelf uitlezen. Ga hiervoor, op de tv ontvanger naar Menu > Instellingen > Informatie. Op ongeveer 2/3e van de pagina staat IP-adres.  
 6. Vul de poortnummers in bij External Port en Internal Port. Dit is 9011 in beide vakken. Bevestig dit alles met Add.
 7. De port mapping is nu compleet. 

Op het moment na een volle week met tv ellende alles vernieuwen eindeloos bellen durf ik nu even niets

monteur is geweest van kpn probleem ws verholpen met gebruik scartkabel

 

Reputatie 7
Badge +16

Geen probleem @Ypk! Fijn dat het probleem nu verholpen is!

Reputatie 5
Badge +5

@Shyrin_

Hallo Shyrin. Ik heb mijn best gedaan. Hoor wel of de IT met mijn iTV box in woonkamer iets kan aanvangen. 
Gelukkig heb ik door de jaren heen vaker in de Experia box wat veranderd. Dat scheelt 🙂
In de woonkamer is het probleem zowat dagelijks. Ook vandaag weer. Bewijs 2 foto’s. Die box heb ik daarom gekozen.
Je vraagt ook nog om mijn IP adres? Voor Forumprofiel. Welk IP adres, van Internetverbinding? Dat snap ik dan weer niet 😂 Moet je mij nog even mee helpen.

Aanvulling 1: Ik haal elke nacht de stroom vd boxen af. Dat blijf ik ook gewoon doen.

Aanvulling 2: Via de link IP adres maar gekopieerd en in mijn profiel gezet. Ik hoop dat het zo goed is.