Klaar voor de toekomst: Veranderingen bij Digitenne [2018-2019]

  • 30 January 2018
  • 1550 reacties
  • 233232 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +29

In 2017 hebben we de rechten verworven om Digitenne te mogen blijven uitzenden. Een voorwaarde daarvan is dat we gebruik gaan maken van een nieuwe techniek: DVB-T2. Deze techniek wordt ook in andere landen gebruikt en geeft de mogelijkheid om zenders in HD-kwaliteit door te geven. Wel betekent dit dat we onze zendmasten moeten ombouwen, en dat alle klanten een andere ontvanger nodig hebben. In dit topic vertellen we jullie meer over de nieuwe ontvanger en hoe we het omwisselen gaan aanpakken. Heb je daarna nog vragen, plaats een reactie. Voor elke regio die omging hebben we een extra topic met aanvullende informatie.

De omzetting van heel Nederland heeft inmiddels succesvol plaatsgevonden.
Aanvullende informatie omzetting Regio Noord [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 2 (Midden) en 2.1 (Friesland) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 3 (Brabant, Zeeland) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 4 (Limburg) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 5 (Holland en Utrecht) [Afgerond]
 

Digitenneveranderingen in het kort

Vanaf 1 februari 2018 krijgen alle nieuwe Digitenneklanten de nieuwe ontvanger. Vanaf maart 2018 t/m zomer 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen. Gefaseerd per regio bouwen we in de tussentijd alle masten om. De eerste regio zal dan in het vierde kwartaal van 2018 DVB-T2 krijgen, de laatste in 2019. Hieronder een kaartje van de regio's. De laatste hiervan is op 9 juli succesvol omgezet.

81e5e2da-a077-43c7-a6ea-72d1af14b56e.png

 

Frequentiewijzigingen

Naast het overgaan naar een nieuwe techniek, verandert ook een deel van de frequenties. Dit is gedaan tussen 26 februari 2019 en 8 oktober 2019. Een overzicht van de huidige frequenties vind je hier.
Zoals je daar ziet veranderen we ook de terminologie een beetje. In plaats van bouquetten hebben we het nu over Nationale Transportstreams (NTS) en de Regionale Transportstream (RTS). RTS is wat voorheen bouquet 1 was, met de NPO en de regionale omroepen. NTS1 was bouquet 2, NTS2 was bouquet 3 etc..

 

Nieuwe Techniek

We gebruiken DVB-T2 MPEG 4 H.265 (HEVC). Met deze techniek kunnen we zenders in HD-kwaliteit (1080p) gaan doorgeven. De zenders die we al in HD-kwaliteit binnenkrijgen, geven we ook zo door. Lagere kwaliteit gaan we in ons uitzendcentrum upscalen (omzetten naar HD) en dan zo uitzenden.

 

De nieuwe ontvangers

We hebben voor de nieuwe Digitenne twee nieuwe ontvangers. Hiermee kun je zowel DVB-T als DVB-T2 ontvangen. In deze ontvangers zit géén losse smartcard meer. We gebruiken een CAS (Conditional Access System) nummer. Dit CAS-nummer zit ingebouwd in de ontvanger en is bij ons geactiveerd voor een abonnement. Hierdoor kun je alleen met deze ontvanger de abonnementszenders bekijken.
De eerste nieuwe ontvanger wordt gemaakt door ZTE en is de ZXV7200. Dit apparaat is 16,3 cm breed, 4,5 cm hoog (inclusief voetjes) en 11,5 cm diep. Reken er bij de diepte echter nog wel een cm of 2 bij als alle stekkers er in zitten.

 

b2ae9745-c17d-4fe1-96e7-4ef528e7214d.png

De voorkant van de ontvanger. Het display geeft zendernummers weer. De knoppen zijn voor Menu, Volume (x2) en Kanaal (x2) en een OK-knop voor het bevestigen van menuopties.

 

e75769ab-8676-4551-9886-38fe20b0cee1.png

De achterkant heeft de antenne-ingang, video- en audio-uitgangen, een HDMI-uitgang, de aansluiting voor de stroomkabel en een aan/uit knop. Je ziet daar ook een ethernet aansluiting. Die is niet in gebruik.

De tweede nieuwe ontvanger is de Rebox RBX2800. Dit apparaat is qua formaat vergelijkbaar aan de ZTE.

03d17d44-cb61-47a2-b931-0db8f67f5e59.jpg

De voorkant en bovenkant van de ontvanger. Het heeft een display dat net zo werkt als de ZTE. De knoppen zitten hier echter aan de bovenkant en niet aan de voorkant. De knoppen zijn voor Aan/Uit, Menu, Volume (2x) en Kanaal (2x).

 

519879a6-fb2c-48e3-8a9f-07b06ae4caba.png

De achterkant heeft antenne-ingang, HDMI-uitgang, en de aansluiting voor de stroomkabel. Deze ontvanger heeft niet, zoals de ZTE, tulpstekkerpoortjes, maar een 3,5mm jack. Een extra kabeltje om de SCART converter hierop aan te sluiten wordt meegeleverd. De aanwezige ethernet- en usb-poorten zijn niet in gebruik.

 

06aa1f7a-979e-46ff-9fa4-0c04e1edbca2.png

De software is op beide ontvangers hetzelfde. Het menu is standaard in het Nederlands. Je kunt deze echter ook instellen op Engels. Druk daarvoor, tijdens het kijken, achter elkaar op de rode, groene en blauwe knop op de afstandsbediening. Zie voor meer afbeeldingen van het menu, de los bijgevoegde afbeeldingen aan het eind van dit topic.

 

8fc42984-f4b1-4bed-9bd7-d4b52a15badf.jpg

 

De nieuwe insteekkaart

Perr 27-01-2022 is het mogelijk om een insteekkaart te nemen in plaats van een ontvanger. Zie daarvoor dit aparte topic Introductie van de Digitenne Insteekkaart (CI+ Module)

 

Het omwisselen van de apparatuur[ (voltooid)

Nieuwe klanten krijgen direct de nieuwe ontvanger geleverd. Bestaande klanten benaderen we gefaseerd voor een omwissel. We beginnen in maart 2018 met klanten met alleen huurtuners. Daarna klanten die alleen Digitenne van ons hebben met één kooptuner. Daarna klanten met een insteekkaart en tenslotte klanten met meerdere kooptuners of ontvanger met opnamefunctionaliteit.
Het is niet meer mogelijk om met een eigen gekochte tuner gebruik te maken van het abonnement. Als je alleen de NPO-kanalen en de regionale zender wilt zien, dan kun je nog wel een eigen tuner aanschaffen. Mits deze de gebruikte DVB-T2 techniek ondersteunt.
Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via e-mail en brief. De omruil kun je dan plannen via de servicetool op deze pagina. Log daar in met je klantnummer en de laatste drie cijfers van je rekeningnummer. Je krijgt dan een overzicht met al je tuners/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten.
Als je nog geen bericht hebt gehad maar je wilt al wel graag omwisselen, of er is een probleem met je huidige ontvanger, dan kun je ook gebruik maken van de tool. Kom je er niet uit, of is er een probleem, klop bij ons aan, dan helpen we je verder. Dit kan door te reageren in dit topic (of een eigen topic aan te maken) of contact op te nemen via telefoon (0800-0402) of chat.

 

Veelgestelde vragen

Verandert er iets aan de prijs?
Een los Digitenne abonnement is €18 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Aanvullende ontvangers (max. 3 per abonnement) zijn toe te voegen voor €5 per maand. Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers. Wel zul je meer gaan betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. Je gaat dan huur betalen.

Kan ik ook opnemen met de nieuwe ontvanger?
Nee. De ontvanger heeft wel een usb-poort aan de zijkant en er zitten opnameknoppen op de afstandsbediening, maar deze werken niet.

Komen er ook zenders bij?
Nee. Het aantal zenders blijft gelijk. Hier vind je een zenderlijst. Mochten we onverhoopt toch willen gaan uitbreiden in zenderaantal, dan zal dit pas zijn nadat de omschakeling naar DVB-T-2 voltooid is in 2019. Wel zijn er, na de omschakeling, voor iedereen twee regionale zenders beschikbaar. Welke dat zijn zie je in dit overzicht.

25db343b-a0ea-408d-aba2-318fdd68a333.pngKan ik de zenderlijst aanpassen/zenders verbergen?
Ja dit kan. In het menu kun je de bestaande zenders van plaats veranderen. Ook kun je zenders verbergen of vergrendelen. Verbergen zorgt ervoor dat je de zender helemaal niet meer ziet, ook niet in de (mini)gids. Vergrendelen zorgt dat je een pincode moet invoeren tijdens het zappen ernaartoe. Deze pincode kun je in het menu ook zelf instellen. Daarnaast kun je ook een Kinderslot activeren, dit vergrendelt zenders gebaseerd op Kijkwijzer indicaties. Bij de Rebox is het op dit moment nog zo dat aanpassingen in je zenderlijst niet worden onthouden als je de ontvanger stroomloos maakt. Stand by is geen probleem. Dit wordt in een volgende softwareupdate verholpen.

Wat zit er in het pakket meegeleverd?
In het pakket zit de nieuwe ontvanger, de stroomkabel, de afstandsbediening met batterijen en een HDMI-kabel. Let er op dat je wel je huidige antenne behoudt! Bij omwisselen leveren we ook nog een SCART verloopkabel mee. Voor nieuwe klanten wordt dat niet standaard gedaan. Wel krijgen zij een code om in onze webshop een gratis verloopkabel te bestellen. Heb je verder een langere antennekabel nodig, dan wordt daarvoor ook een code meegeleverd. Je kunt daarmee in de webshop een verlengkabel bestellen.

Hoe sluit ik de ontvanger aan op mijn tv?
Dit gaat op een vergelijkbare manier als met de oude ontvanger. Steek de stroomkabel in de ontvanger en in het stopcontact. Gebruik vervolgens de HDMI-kabel om de ontvanger met je tv te verbinden. Kies voor zenders zoeken en dan regionaal zoeken. De zenders worden dan toegevoegd. Je kunt vervolgens de antenne wizard gebruiken om de beste ontvangst te bepalen. Heeft je tv geen HDMI-ingang, dan kun je een SCART-verloopkabel gebruiken. Let er hierbij op dat je bij sommige tv's deze dan handmatig op het juiste invoerkanaal moet zetten. De ontvanger wordt geactiveerd geleverd. Zodra de zenders zijn toegevoegd kun je dan ook kijken 🙂 Hieronder in de bijlagen enkele afbeeldingen van de menu's. Te weten: abonnementstatusscherm, drie schermen van de antennewizard/zenders zoeken, fabrieksinstellingen reset, de zenderlijst en een afstandsbediening op groter formaat :)

Laatste update: 1-02-2022


1550 reacties

Reputatie 7
Badge +16
Bedankt voor de informatie Erik. Erg jammer dat voor dit gesloten systeem is gekozen met eigen tuners waarmee je niet kan opnemen. Dit is dus voor veel mensen een behoorlijke stap terug want eigenlijk betekent dit dat alleen nog lineair gekeken kan worden en dat is niet meer van deze tijd.
Reputatie 7
Niet opnemen???? Jammerrrrrr.
Kan ik deze d.m.v. de video/audio-out wel aansluiten op m'n DVD/HDD-recoder? Of zit er een copieerbeveiliging op? Nu gebruik ik m'n digitenne nml alleen voor de recorder eigenlijk. Jammer dat ik dan dus niet alsnog HD kan opnemen terwijl het wel in HD uitzendt.

Hopelijk komt er wel eentje die wel kan opnemen of geschikt voor losse HDD???

Onderstaande is voor nu. Er komt meer ruimte, zeker als er ook zenders in (betere) SD kwaliteit komen. Dan is er zeker mogelijkheid voor meer zenders.
Komen er ook zenders bij?
Nee. Het aantal zenders blijft gelijk. Hier vind je een zenderlijst.
Reputatie 7
Wordt er wel een cinch -> scart kabel bijgeleverd ??? Ik zie net dat die alleen bij bestaande klanten wordt meegeleverd.
Reputatie 7
Badge +16
Het lijkt wat dat betreft op Interactieve TV, ook een gesloten circuit (waar het nodige commentaar al op is geweest), alleen heb je daar de grote voordelen van het IPTV systeem.
Dit lijkt m.i. bij voorbaat al gedoemd tot mislukken tenzij er een internet connectie kom,t en dan kan je eigenlijk net zo goed overstappen naar i-tv.
Reputatie 7
Badge +16
Wordt er wel een cinch -> scart kabel bijgeleverd ???
Alleen bij vervanging, nieuwe klanten krijgen die niet of met korting via de webshop.
Reputatie 7
Badge +11
Ik was er al weer bang voor, na jaren van technische vooruitgang is er nu een trend ingezet op de weg terug, niet alleen bij KPN. trouwens.
Dit wordt mijn afscheid wbt DVB-T.
Ik zal wel langzaam op zoek gaan naar een free-to-air ontvanger, of, die heb ik al, een RTL-stick, maar zou daar ook DVB-T2 op mogelijk zijn . . . ?
Nu ja, de glasvezel (lokale kabelclub) ligt klaar, op zoek naar een handig opname apparaat met EIGEN hardeschijf..

O ja, en dan de titel :
Klaar voor de toekomst
psja . . . .
Reputatie 7
Badge +16
De trend is internet, via de NPO app heb je al toegang tot alle publieke zenders. Ik vrees ook dat ik na 53 jaar afscheid ga nemen van mijn trouwe Smilde tv zendmast.

Binnenkort te koop: prima buitenantenne voor ontvangst van DVB-T2.
Voor het museum: aantal DVB-T tuners inclusief een pc tv kaart met Conax.
Reputatie 7
Komt er wel (weer) een huurtuner mét opnamemogelijkheid? Of eentje met usb die geschikt is voor, door de klant zelf aan te schaffen*, losse HDD voor op te nemen. Anders gaat het niks worden met het nieuwe Digitenne, vrees ik . . . :(

*externe HDD die door klant zelf wordt gekocht maakt zo'n tuner voor kpn goedkoper!

Alleen maar live kunnen kijken is zooo vorige eeuw.
Reputatie 7
Badge +29
Wordt er wel een cinch -> scart kabel bijgeleverd ???
Alleen bij vervanging, nieuwe klanten krijgen die niet of met korting via de webshop.
Nieuwe klanten krijgen een code om een gratis verloopkabel te bestellen in de webshop. Ik heb dat iets verduidelijkt in de tekst.

Komt er wel (weer) een huurtuner mét opnamemogelijkheid?.Is op dit moment nog niets over te zeggen. Deze ontvanger heeft een usb-poort (aan de zijkant), maar die is nu non-functioneel. Voor zover ik weet zal dat ook zo blijven. Mocht dat veranderen, dan laten we het natuurlijk weten.
Reputatie 5
Badge +3
Hoe zit het eigenlijk met HBB TV bij de NPO zenders? Er zit een ethernetaansluiting op, die niet werkt.
Maar wat gebeurd er met het HBB TV signaal zelf? Blijft dit wel beschikbaar voor een eigen tuner?

Ik weet niet of er beveiliging op de HDMI uitgang zit, maar anders kun je ook een HDMI capture device bv. Ezcap gebruiken. Je kun dan alleen de zender opnemen die je op hebt staan. Verder is de resolutie dan wel 1920x1080, er zal wel iets verlies zijn.

Alleen maar lineaire TV vind ik ook echt een faal, nee dan geen Digitenne meer voor mij, nouja behalve de FTA zenders dan.

Het lijkt wat dat betreft op Interactieve TV, ook een gesloten circuit (waar het nodige commentaar al op is geweest), alleen heb je daar de grote voordelen van het IPTV systeem.
Dit lijkt m.i. bij voorbaat al gedoemd tot mislukken tenzij er een internet connectie kom,t en dan kan je eigenlijk net zo goed overstappen naar i-tv.


In het buitengebied is internet soms te traag voor iTV.
Reputatie 7
Gebruik jij Hbb? Ik heb 't ook via m'n TV (alleen NPO) maar dat stelt niks voor. Kun je beter de website npo.nl gebruiken voor terugkijken ;)
De gids erin is ook niks.

Doordat de LAN niet werkt zal HbbTV via de tuner van KPN niet beschikbaar zijn. Alleen met eigen tuner.

Maar het is niet erg als dat via de tv-ontvangst niet meer beschikbaar is, Adam. Want het is ook direct met een pc of tablet benaderbaar 😃 😉 🤗 :
http://hbbtv.distributie.publiekeomroep.nl/nu/load/layer/gemist/deviceType/Default
Reputatie 7
Badge +16
Hoe zit het eigenlijk met HBB TV bij de NPO zenders? Er zit een ethernetaansluiting op, die niet werkt.
Maar wat gebeurd er met het HBB TV signaal zelf? Blijft dit wel beschikbaar voor een eigen tuner?

NPO gaat net als nu ongecodeerd uitzenden en is dus met een eigen (geschikte) tuner te ontvangen. HBBtv zal dan ongetwijfeld beschikbaar blijven, al zal de nieuwe Digitenne tuner dat niet ondersteunen omdat er geen internetverbinding mogelijk is. Wellicht dat HBBtv van de overige zenders op de eigen tuner ook mogelijk blijft, zoals dat ook op DVB-S mogelijk is. Je hebt dan natuurlijk geen tv beeld.


Ik weet niet of er beveiliging op de HDMI uitgang zit, maar anders kun je ook een HDMI capture device bv. Ezcap gebruiken. Je kun dan alleen de zender opnemen die je op hebt staan. Verder is de resolutie dan wel 1920x1080, er zal wel iets verlies zijn.

Die kans acht ik zeer nihil.
Reputatie 5
Badge +3
Ik verwacht niet dat dit nieuwe systeem een groot succes gaat worden. De beeldkwaliteit is het enige wat verbeterd, de rest is alleen maar achteruitgang:
- geen eigen insteekkaart meer voor de tv, geen eigen tuner meer mogelijk, alleen de leentuner van KPN werkt
- geen opneemmogelijkheid, dus alleen lineair kijken wat toch echt niet meer van deze tijd is.
- niet compatibel meer met de buitenlandse norm, de grensbewoners moeten met 2 systemen werken


Ik zie hier wel goede kansen vooor EDPnet, als zij gewoon smarcards en modules blijven leveren, die in eigen ontvangers werken. Dus welicht zal het wel een groot succes worden maar niet bij KPN. 🙂
Reputatie 5
Badge +3
Hoe zit het eigenlijk met HBB TV bij de NPO zenders? Er zit een ethernetaansluiting op, die niet werkt.
Maar wat gebeurd er met het HBB TV signaal zelf? Blijft dit wel beschikbaar voor een eigen tuner?

NPO gaat net als nu ongecodeerd uitzenden en is dus met een eigen (geschikte) tuner te ontvangen. HBBtv zal dan ongetwijfeld beschikbaar blijven, al zal de nieuwe Digitenne tuner dat niet ondersteunen omdat er geen internetverbinding mogelijk is. Wellicht dat HBBtv van de overige zenders op de eigen tuner ook mogelijk blijft, zoals dat ook op DVB-S mogelijk is. Je hebt dan natuurlijk geen tv beeld.


Ik weet niet of er beveiliging op de HDMI uitgang zit, maar anders kun je ook een HDMI capture device bv. Ezcap gebruiken. Je kun dan alleen de zender opnemen die je op hebt staan. Verder is de resolutie dan wel 1920x1080, er zal wel iets verlies zijn.

Die kans acht ik zeer nihil.


Ik weet niet waar je het over hebt, maar bij Digitenne heeft alleen de NPO HBB-TV, de rest heeft nooit HBB TV gehad.

Ik vind het laag dat je naar een website of ander apparaat moet om terug te kijken, vandaar HBB TV.
Verder vind ik de site nog veel rukker dan HBB TV, enige voordeel is natuurlijk wel de HD kwaliteit via de site (waar je voor moet betalen) en dat je een jaar/jaren kan terug kijken ipv. 7 dagen.

PeterG,

Die jij linkt is trouwens een sterk verouderde versie van HBB TV, waar je geen 888 ondertitels in kan gebruiken. De nieuwe werkt niet op de PC:
https://start-ctv.npo.nl/hbbtv/nl3/index.html
Reputatie 5
Badge +3
[quote=Giant2000]


Ik weet niet of er beveiliging op de HDMI uitgang zit, maar anders kun je ook een HDMI capture device bv. Ezcap gebruiken. Je kun dan alleen de zender opnemen die je op hebt staan. Verder is de resolutie dan wel 1920x1080, er zal wel iets verlies zijn.

Die kans acht ik zeer nihil.


Huh, nihil dat er beveiliging opzit of juist niet?
Reputatie 7
Badge +16

Ik weet niet waar je het over hebt, maar bij Digitenne heeft alleen de NPO HBB-TV, de rest heeft nooit HBB TV gehad.

Volgens mij heeft de SBS groep ook HBBtv.

HBBtv is ooit bedoelt als opvolger teletekst maar door gebrek aan ontvangsmogelijkheden is het geen succes geworden. Ik maak zelf wel eens gebruik van de uitzending gemist functie van NPO via HBBtv, maar voor de rest ben ik het eens met Peter dat het weinig voorstelt. Er is meer energie gestoken in de NPO app en die werkt via Chromecast ook veel beter. Bovendien heeft de app veel meer content. Ik verwacht dan ook niet dat de NPO HBBtv verder gaat ontwikkelen, misschien wordt het met de komst van DVB-T2 wel helemaal stop gezet.
In Duitsland is het overigens wel een succes gebleken, dat ziet er daar een stuk professioneler uit en is het zeker een goede opvolger voor Videotext.
Reputatie 7
Badge +16

Huh, nihil dat er beveiliging opzit of juist niet?

Ja. Interactieve TV is voor zover ik weet ook niet op die manier op te nemen.
Reputatie 5
Badge +3

Ik weet niet waar je het over hebt, maar bij Digitenne heeft alleen de NPO HBB-TV, de rest heeft nooit HBB TV gehad.

Volgens mij heeft de SBS groep ook HBBtv.

HBBtv is ooit bedoelt als opvolger teletekst maar door gebrek aan ontvangsmogelijkheden is het geen succes geworden. Ik maak zelf wel eens gebruik van de uitzending gemist functie van NPO via HBBtv, maar voor de rest ben ik het eens met Peter dat het weinig voorstelt. Er is meer energie gestoken in de NPO app en die werkt via Chromecast ook veel beter. Bovendien heeft de app veel meer content. Ik verwacht dan ook niet dat de NPO HBBtv verder gaat ontwikkelen, misschien wordt het met de komst van DVB-T2 wel helemaal stop gezet.
In Duitsland is het overigens wel een succes gebleken, dat ziet er daar een stuk professioneler uit en is het zeker een goede opvolger voor Videotext.


Dat klopt, maar bij Digitenne wordt dat niet meegestuurd. Alleen NPO heeft daar HBB TV.
In Duitsland kunnen via HBB TV geloof ik zelfs streams worden opgenomen/gedownload.
Reputatie 7
Badge +16

In Duitsland kunnen via HBB TV geloof ik zelfs streams worden opgenomen/gedownload.

Dat is mij niet bekend, maar er is wel heel veel te zien.
Reputatie 5
Badge +3

Huh, nihil dat er beveiliging opzit of juist niet?

Ja. Interactieve TV is voor zover ik weet ook niet op die manier op te nemen.


Is die beveiliging er niet om 1 of andere manier af te strippen?, ik had ook op de PC een keer zoiets, toen HDMI Splitter er tussen gedaan en de beveiliging was weg.
Reputatie 5
Badge +3
Maar goed Digitenne, zonder HBB-TV, Opname, On Demand en Time Shift gaat geen groot suc6 worden vermoed ik zo.

@Giant2000

Als HBB TV helemaal wordt stopgezet door NPO verdwijnt dit ook bij de DVB-C providers.
Reputatie 7
Badge +16

Als HBB TV helemaal wordt stopgezet door NPO verdwijnt dit ook bij de DVB-C providers.

Ik weet niet of dat gebeurd. Zie hier een artikel uit 2014: https://www.homecinemamagazine.nl/2014/05/hbbtv-op-je-tv-wat-het-en-wat-kun-je-ermee/
Er is door NPO nooit verder doorontwikkeld, eigenlijk is het net als teletekst al weer ingehaald door internet.
Reputatie 5
Badge +3


*externe HDD die door klant zelf wordt gekocht maakt zo'n tuner voor kpn goedkoper!Ik denk niet dat dat het gaat worden, tenzij die opnames versleuteld worden opgeslagen zodat ze alleen op het apparaat zelf zijn te kijken. Of met een vreemd bestandssysteem dat niet op de PC is uit te lezen.

Anders staan de opnames zo op The Pirate Bay of YouTube, ik ben er van overtuigd dat ook dat grote deels de reden is dat voor dit gesloten systeem is gekozen.
Dus mischien moeten we ipv. KPN maar eens bij Hollywood gaan klagen.

HBB TV gaat ook via internet, wat bedoel je Peter?
Reputatie 7
Badge +16


*externe HDD die door klant zelf wordt gekocht maakt zo'n tuner voor kpn goedkoper!Ik denk niet dat dat het gaat worden, tenzij die opnames versleuteld worden opgeslagen zodat ze alleen op het apparaat zelf zijn te kijken. Of met een vreemd bestandssysteem dat niet op de PC is uit te lezen.

Anders staan de opnames zo op The Pirate Bay of YouTube.

De meeste huidige tuners met opname via USB werken inderdaad zo. De vraag is meer of men op deze opnames via PB of YT op zit te wachten.
Reputatie 5
Badge +3


*externe HDD die door klant zelf wordt gekocht maakt zo'n tuner voor kpn goedkoper!Ik denk niet dat dat het gaat worden, tenzij die opnames versleuteld worden opgeslagen zodat ze alleen op het apparaat zelf zijn te kijken. Of met een vreemd bestandssysteem dat niet op de PC is uit te lezen.

Anders staan de opnames zo op The Pirate Bay of YouTube.

De meeste huidige tuners met opname via USB werken inderdaad zo. De vraag is meer of men op deze opnames via PB of YT op zit te wachten.


Of iemand dit wilt gaan doen, en of iemand het download is niet zo belangrijk. De feit dat het kan is voor Hollywood al meer dan genoeg reden om meteen paniek te gaan zaaien.

Al moet ik bekennen, dat dit met HD opeens wel een stuk aantrekkelijker wordt, de huidige kwaliteit wil je niet echt iemand aanbieden.

Reageer