Beantwoord

Overschakelen van Digitenne naar ITV, verschil in prijs?

  • 26 april 2019
  • 90 reacties
  • 1531 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +2
Binnenkort gaan wij ook over naar de nieuwe Digitenne, daarmee vervalt bij ons de mogelijkheid om programma's op te kunnen nemen; met onze huidige ontvanger konden we 2 verschillende zenders opnemen en zelfs kijken naar een 3e. Op de nieuwe ontvanger zit echter geen aansluiting voor een externe USB HDD recorder.

Daarom overwegen wij om te gaan naar ITV, met de Internet+TV+2 HD ontvangers heb je immers de mogelijkheid om 6 zenders tegelijk op te nemen, dat zou voor ons prima zijn.

Maar rechtvaardigt een prijsverschil vragen wij ons af, en kunnen we eigenlijk wel zomaar overstappen? We hebben reeds KPN Internet (+buitengebied) en dus 3x Digitenne ontvangers.
icon

Beste antwoord door Erik_ 27 april 2019, 14:58

Hey racinfo, goede vraag! De anderen hebben je al veel info gegeven over de voors en tegens van interactieve tv met jouw bandbreedte en eventuele overige opties. Je hebt je gegevens ingevuld in je profiel, dus ik heb even voor je gekeken naar wat praktische info. Dan kun je met dat allemaal samen een weloverwogen besluit nemen of je wel of niet interactieve tv wilt.

Je hebt een internetabonnement van ons, met gratis inbegrepen de hybride 4G Buitengebied. Daarbij heb je dan een Digitenne abonnement met 3 kooptuners. Je hebt ook nog Eredivisie en een telefoonnummer. Daar betaal je nu (eventuele kortingen die je nog hebt niet meegerekend) €67.99 per maand voor

Met de nieuwe ontvangers zou je voor twee van de drie gaan betalen. Daarnaast wijzigen de prijzen per 1 juni ook. Dat meegenomen zou je dan, als je het bij Digitenne laat, het volgende gaan betalen: €42,50 (internet) + €17 (digitenne abo) + €10 (2 betaalde ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €80,49

Als je zou overstappen naar een pakket met interactieve tv kun je een combinatie van interactieve en Digitenne ontvangers gebruiken. Je betaalt dan niet meer los voor het Digitenne abonnement. Er zijn dan twee opties, Internet + TV Basis en Internet & TV. In beide gevallen heb je dan sowieso 1 interactieve ontvanger. De rest kun je dan aanvullen met 1x interactief en 1x Digitenne, of 2x Digitenne. Als je tegelijk wilt kijken op meerdere tv's , dan zou ik zelf aanraden om het te houden bij 1x interactief (die dan op HD kan). Als je niet heel vaak tegelijk kijkt, dan zou je ook twee keer interactief kunnen doen waarbij dan 1 HD en 1 SD.

Het prijsverschil tussen deze beide pakketten is een tientje. Het verschil in inhoud tussen beide is 1 inbegrepen ontvanger en geen opnemen versus 2 inbegrepen ontvangers en wel opnemen. Los opnemen en een ontvanger is samen 9,99. Dus het maakt in de praktijk dan niet uit of je Basis of Standaard zou nemen. Het andere verschil, bandbreedte merk je namelijk niets van.

Het kostenplaatjes is dan als volgt (dit is alvast de prijs per 1 juni):
Internet & TV Basis van €52,50 + €4,99 (opnemen) + €10 (2 extra ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €78,48

Je bent dan ook iets goedkoper uit als je zou overstappen naar interactieve tv.

Oh, en ook belangrijk om te weten: als je wel overgaat naar interactieve tv, dan is Fox Eredivisie op zowel de interactieve én de Digitenne ontvangers te zien.

Edit: Met interactieve tv heb je dan ook nog toegang tot iTV Online. Waarmee je ook kunt kijken én opnemen.
Bekijk origineel

90 reacties

Reputatie 7
Tja, verschil in prijs.
Als je nú los internet van KPN hebt en los Digitenne dan gaat het best wel schelen. Digitenne los (met één ontvanger) € 17,00 (opnemen, pauzeren, terugkijken, on demand)

Met alleen "internet buitengebied" is I-TV niet mogelijk. Daarvoor is een vaste aansluiting met minimaal 9 Mb/s (voor HD) wel nodig. "Internet buitengebied" is een gratis toevoeging op vast internet, dat dan weer wel.

Met alleen "Internet buitengebied" kun je wel TV nemen met NLziet of met de Canaldigitaal-app. (zonder schotelabonnement)

Vast internet van KPN = € 42,50; Met I-TV erbij = € 52,50. Ergo I-TV is (basispakket)€ 10,00. (opnemen voor € 5 erbij, pauzeren, terugkijken, on demand)

Dus tja: € 7 minder en veel meer mogelijkheden .... maar dus alleen met een vaste (koper)aansluiting.

[genoemde prijzen per 1 juni]
Reputatie 4
Badge +2
Wat betreft het koper, we hebben hier 11 Mb/s ter beschikking en daar bovenop dan circa 30 Mb/s via de 4G modem wat we dus reeds gebruiken. We willen 2 ontvangers toepassen, beide in SD norm (HD TV's hebben we niet) en de huidige 3e Digitenne tuner laten vervallen omdat we (als 3e ontvanger) met een laptop ook TV kunnen ontvangen volgens de KPN. Bedoel je daar dat NLZiet mee of is dat iets anders?

We denken aan het meest gekozen pakket met 2x HD Ontvangers, waar opnemen inbegrepen is. De 7 euro extra die je noemt had ik ook reeds in gedachten, wat natuurlijk niet veel is gezien de extra opties welke ter beschikking komen. Ik heb het dan niet over vaste telefonie, sportzenders (Fox) ed. die kosten in zowel Digitenne als ITV vrijwel hetzelfde (de laatste).
Reputatie 7
Ah, 11 Mb/s. Dat is ruim voldoende voor 2 X SD (2 X 3,0 Mb/s). Alle ontvangers zijn HD, maar indien je HD binnenkrijgt voor een SD televisie zou ik 'm op SD ontvangst instellen (ivm de bandbreedte dus).
Met 11 Mb/s kan je zelfs 1 X HD en 1 X SD kijken.

Als je ITV hebt van KPN dan heb je ook de beschikking over ITV online/app. Dat is dus wat anders dan NLziet.

ITV is juist 7 Euro GOEDKOPER dan Digitenne en biedt MEER.

ITV heeft ook nog meer zenderpakketten. Digitenne eigenlijk geen extra. Alleen Fox Sports Eredivisie met 2 kanalen. Ook dan bij ITV heb je alle 3 de eredivisiekanalen voor hetzelfde bedrag (€ 9,99).

Het pakket "Internet + TV" met 2 ontvangers incl. opnemen is dan het handigst lijkt mij.

Interactieve TV heeft met de mogelijkheden een véél gunstiger prijs/kwaliteit verhouding 😃

Alvast veel plezier van en met Interactieve TV. Bevalt mij sinds 1 mei 2011 prima.
Reputatie 7
Met een bandbreedte van 11Mbps zou ik persoonlijk toch sterk overwegen om voor Digitenne te kiezen. Het kijken in SD kwaliteit is echt niet iets waar jouw ogen vrolijk van worden en met 11Mbps wordt zelfs één HD stream al behoorlijk storingsgevoelig.
Digitenne is net opgewaardeerd naar HD en zal kwalitatief echt een beter beeld geven.
Als je ruimte hebt voor een schotelantenne dan zou ik zelfs Canal Digitaal overwegen.

Ik zou KPN willen meegeven om in zulke situaties Digitenne voor dezelfde prijs als interactieve TV te leveren.
Reputatie 4
Badge +2
@wjb, in 1e instantie was het uitgangspunt voor de verandering de mogelijkheid van opnemen van TV programma's wat we hier al sinds jaar en dag gewent zijn.

Niet zozeer de kwaliteit van het beeld speelt daarbij een rol en ik mag toch veronderstellen dat het SD beeld van I-TV niet slechter zal zijn dan het huidige Digitenne signaal (dus nog geen HD) wat we tot heden gewent zijn. Op 1 der aangesloten TV's kijken we nog met een beeldbuis !!

Het idee dat we 1x HD en 1x SD kunnen kijken lokt mij wel aan, zeker met de opname mogelijkheden (6 zenders tot een max van 200 uur).

@Peter, ook bedankt voor de antwoorden. eea Is nu een stuk duidelijker.
Met itv kunnen 2 digitenne ontvangers vervallen en vervangen door kijken via de cast methode, tenzij deze methode niet wenselijk is, van wege gebruiksgemak bijvoorbeeld.

Mijn verwachting is dat een oudere beeldbuis tv beter beeld geeft met SD dan menig moderne platte tv. Het is allemaal gewenning als je HD beeld op een uhd scherm gewent bent dan zal SD zeker tegen vallen dat heb ik ook. Als je een bepaalde kwaliteit al gewend bent speelt die afweging minder mee dan gaat het kosten baten plaatje spelen.

Wordt er enkel naar NPO gekeken dan ben ik van mening dat een eigen geschikte ontvanger voor het digitenne signaal beter te rechtvaardigen is. Het staat en valt met het kijk gedrag welke kanalen van belang zijn en op welke manier je deze wilt zien.
Reputatie 4
Badge +2
De huidige (Digitenne) situatie is alshetvolgt:
Moeders kijkt (en neemt op) via de TopField 5000 tuner, met 64 GB USB stick op haar Grundig beeldbuis TV uit het jaar NUL (!).
Zoonlief boven doet dat via een platte tv met insteekkaart (met smartcard) en
Pa doet het ook via een TF5000 met 1TB usb drive elders, maar via zijn laptop. dwz, het tuner signaal gaat via een usb grabber naar de laptop en wordt daarop bekeken (in afgrijselijke kwaliteit).

In de nieuwe situatie gaat er een HD ontvanger in HD mode naar zoonlief boven (netkabel ligt er al), 1x HD ontvanger in SD mode naar moeders beneden en Pa gaat gewoon via ITV online/app op zijn laptop genieten.
Reputatie 7
Het idee dat we 1x HD en 1x SD kunnen kijken lokt mij wel aan, ...
Met 11Mbps is het een illusie dat je storingsvrij 1xHD en 1xSD kunt kijken.
De twee streams vragen samen iets meer dan 10Mbps en reken ook op een overhead van minstens 10% en je gaat al over de 11Mbps heen. Dan is er geen enkele ruimte voor hertransmissie van corrupte datapakketjes en dat zal je absoluut gaan merken in de vorm van haperingen.
Ik wil je daar graag voor behoeden, vandaar mijn oprechte advies om toch serieus Digitenne te overwegen.
Persoonlijk denk ik dat Canal Digitaal dan nog een veel betere keuze is met veel meer zenders, en de mogelijkheid om op te nemen. Maar dan moet je wel een schotelantenne kunnen plaatsen met vrij uitzicht op de satelliet.
Reputatie 7
Badge +20
Mijn advies is om jouw keuze nog even op te schorten. wjb ziet het goed. Digitenne werkt beter.

Bovendien is Digitenne dadelijk echt heel mooi in HD, daar kan niets tegenop. Digitenne wordt namelijk uitgezonden in de resolutie 1080P.

Canal Digitaal kan natuurlijk ook, alleen zijn zij best duur tegenwoordig.

En wat hier nog niet genoemd is: Als je opnemen heel belangrijk vindt? Er zijn voor ongeveer 60 euro FTA-ontvangers te koop waarmee je wel kunt opnemen van de NPO-zenders via "Digitenne". Is misschien een optie om erbij te nemen. Meer info nodig? Laat maar horen....
Reputatie 4
Badge +2
Resumerend aan het voorgaande zou 2x SD mode voor ons de beste oplossing. zijn?
Vergeet de opname mogelijkheid niet voor 6 zenders (geen NPO maar RTL4, RTL7, enz. bijv.) tegelijk, dat kan ook de schotel niet bij mijn weten (overigens heb ik al een Astra 1 schotel, zonder abo).

Misschien dat zoonlief liever de HD wil gebruiken maar als dat storing geeft zal ie ook met SD blij zijn.
Reputatie 7
Canal Digitaal is inderdaad behoorlijk prijzig, maar in verhouding met Digitenne wel "goedkoper" en al helemaal als je meerdere aansluitingen hebt waarbij je voor een tweede en volgende Digitenne aansluiting nogmaals €5,- moet neertellen.

Het nieuwe Digitenne gebruikt inderdaad 1080p50 streams en de kwaliteit daarvan is vergelijkbaar met het 1080i50 signaal van de HD-"Glas" zenders van interactieve TV.
De HD-"Glas" zenders zijn nagenoeg gelijk aan het bronsignaal van de zenders dat helaas ook nog altijd 1080i50 is. Het 1080p50 signaal van Digitenne is een upscaling van hetzelfde 1080i50 bronsignaal dat ook aan de basis staat van interactieve TV.
Reputatie 7
Badge +20
Leuk dat je al een schotel hebt. (Heb ik zelf ook al bijna 20 jaar...)

Canal Digitaal zendt tegenwoordig de meeste programma's uit via de Astra 3-satelliet. Je hebt dan een andere LNB nodig, maar die krijg je dan van hun.

Digitenne met twee extra ontvangers is dadelijk 27 euro per maand.
Canal Digitaal kost 22.95 per maand, is inclusief Fox Sports Eredivisie, maar je moet wel eenmalig minimaal 417 euro betalen voor je apparatuur:
https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-thuis/basis-hd/bestellen/
En dan moet je ook nog zelf kabels leggen etc.

Ik zou nog steeds voor Digitenne gaan, mogelijk wel met een FTA-ontvanger erbij. (Kijken jullie echt alledrie naar die reclametroep van RTL/SBS en consorten??)
Reputatie 4
Badge +2
Zouden we met zijn drieen gelijktijdig naar dezelfde zender kijken dan zou de schotel een goede oplossing zijn maar het tegendeel is waar. Want dan konden we met 1 ontvanger volstaan, neen de werkelijkheid is anders; we kijken met zijn 3-en soms of heel vaak naar 8 verschillende zenders, dwz terwijl we naar de een live kijken nemen we 2 andere op waarnaar we dan nadien kijken als er eens niets is op de live zender van dat moment.

Terug resumerende naar mijn 1e post vinden wij de opname mogelijkheid dus het belangrijkst.
En juist bij de opgenomen programma's worden de reklame blokken gewoon doorgespoeld, die zien we dus helemaal niet.
Reputatie 7
Badge +20
Jullie zijn echt fervente TV-kijkers merk ik.

Natuurlijk is er dan toch een oplossing te vinden, maar dat gaat wel in de papieren lopen.
Via Canal Digitaal kan je b.v. opnemen met deze ontvanger:
https://m7cdn.io/canaldigitaal/downloads/klanten/handleiding-recorder-m7-mp201.pdf

Je kan dan deze ontvangers incl. abonnement bestellen via deze link:
https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-thuis/

Deze ontvangers worden door Canal Digitaal ondersteund.

Er zijn ook andere ontvangers te koop met heel veel andere mogelijkheden. Maar die ontvangers worden niet ondersteund door Canal Digitaal en daar heb je soms wat kennis bij nodig om e.e.a. draaiend te houden. Zelf heb ik b.v. een VU DUO 4K-ontvanger. Maar voor meer info over andere ontvangers zou je beter is op www.sat4all.com kunnen kijken.
Laten we het technische aspect buiten beschouwing dan is kostentecnisch itv het voordeligst.
Reputatie 7
Laten we het technische aspect buiten beschouwing dan is kostentecnisch itv het voordeligst.
Maar kijk dan alsjeblieft ook naar het kwaliteitsaspect.
1xHD en 1xSD zal niet storingsvrij gaan werken op een lijntje van 11Mbps.
Ik snap dat TS, als Digitenne kijker, nog geen "ervaring" heeft met HD uitzendingen, maar zodra zoonlief op zijn flatscreen deze ervaring wel heeft dan wil hij waarschijnlijk niet anders meer.
Bij mij komt SD er in ieder geval niet meer in, dat doet gewoon pijn aan mijn ogen.
Reputatie 7
Badge +20
En ze willen in huis gelijktijdig naar 3 TV's kijken en gelijktijdig ook nog opnemen.......
Dat kan met drie verschillende satellietontvangers met opnamemogelijkheid.

Andere mogelijkheden zie ik zo gauw niet, of je moet gaan combineren. Dus meerdere abonnementen. Als geld geen enkele rol speelt, zou dat ook nog kunnen (ITV + Satelliet + Satelliet)
Reputatie 7
En ze willen in huis gelijktijdig naar 3 TV's kijken ...
Nee, thuis naar 2 TV's en elders naar 1 TV.

Een alternatief zou zijn om alleen één HD TV ontvanger te abonneren en op de andere TV's m.b.v. een Chromecast en de iTV app van KPN te kijken.
De iTV app maakt gebruik van Internet en werkt dus via de 4G buitengebied aansluiting.
De 11Mbps verbinding staat dan volledig ter beschikking aan die éne HD TV ontvanger.

Wel leidt dat natuurlijk tot een volledig andere bediening van de televisie en zijn ook niet alle zenders beschikbaar. Ook moet de televisie beschikken over een hdmi aansluiting en als ik dan lees dat er nog een ouderwetse beeldbuis televisie gebruikt wordt, dan denk ik niet dat dat het geval zal zijn.
Reputatie 7
racinfo2 schreef: Misschien dat zoonlief liever de HD wil gebruiken maar als dat storing geeft zal ie ook met SD blij zijn.

Als je zoon nu met CI module in de tv kijkt is ie opnemen toch al niet gewend. Hij kan dan net zo goed het nieuwe digitennekastje voor HD uitzending gaan gebruiken. Die flatscreen van hem is vast voor HD weergave geschikt.

Voor het overige, dus mét opnemen, is C.D. wsl het meest geschikt (i.v.m. bandbreedte op de koperlijn).

racinfo2 schreef: de werkelijkheid is anders; we kijken met zijn 3-en soms of heel vaak naar 8 verschillende zenders, dwz terwijl we naar de een live kijken nemen we 2 andere op waarnaar we dan nadien kijken als er eens niets is op de live zender van dat moment.

Dan is C.D. toch wel een mogelijkheid. Eén schotel met meerdere ontvangers. Informeer eens bij een specialistische winkel! 😉

Jammer dat je geen kabeltv (Ziggo, Delta o.i.d.) kan gebruiken. Of toch wel? Bij Ziggo krijg je één HD-ontvanger en verder losse ontvangers zonder opname. Maar je kunt altijd zelf een STB (met HDD) kopen en het ongecodeerde signaaldeel gebruiken.
Reputatie 7
Badge +20
Z, neen de werkelijkheid is anders; we kijken met zijn 3-en soms of heel vaak naar 8 verschillende zenders, dwz terwijl we naar de een live kijken nemen we 2 andere op waarnaar we dan nadien kijken als er eens niets is op de live zender van dat moment.

Terug resumerende naar mijn 1e post vinden wij de opname mogelijkheid dus het belangrijkst.
En juist bij de opgenomen programma's worden de reklame blokken gewoon doorgespoeld, die zien we dus helemaal niet.


@wjb :
Het is maar welke reactie je leest, maar goed: Ze hebben waarschijnlijk inmiddels een aardig beeld wat er mogelijk is door de diverse gegeven antwoorden.

De keuze is reuze. 😎
Reputatie 7
Badge +28
Hey racinfo, goede vraag! De anderen hebben je al veel info gegeven over de voors en tegens van interactieve tv met jouw bandbreedte en eventuele overige opties. Je hebt je gegevens ingevuld in je profiel, dus ik heb even voor je gekeken naar wat praktische info. Dan kun je met dat allemaal samen een weloverwogen besluit nemen of je wel of niet interactieve tv wilt.

Je hebt een internetabonnement van ons, met gratis inbegrepen de hybride 4G Buitengebied. Daarbij heb je dan een Digitenne abonnement met 3 kooptuners. Je hebt ook nog Eredivisie en een telefoonnummer. Daar betaal je nu (eventuele kortingen die je nog hebt niet meegerekend) €67.99 per maand voor

Met de nieuwe ontvangers zou je voor twee van de drie gaan betalen. Daarnaast wijzigen de prijzen per 1 juni ook. Dat meegenomen zou je dan, als je het bij Digitenne laat, het volgende gaan betalen: €42,50 (internet) + €17 (digitenne abo) + €10 (2 betaalde ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €80,49

Als je zou overstappen naar een pakket met interactieve tv kun je een combinatie van interactieve en Digitenne ontvangers gebruiken. Je betaalt dan niet meer los voor het Digitenne abonnement. Er zijn dan twee opties, Internet + TV Basis en Internet & TV. In beide gevallen heb je dan sowieso 1 interactieve ontvanger. De rest kun je dan aanvullen met 1x interactief en 1x Digitenne, of 2x Digitenne. Als je tegelijk wilt kijken op meerdere tv's , dan zou ik zelf aanraden om het te houden bij 1x interactief (die dan op HD kan). Als je niet heel vaak tegelijk kijkt, dan zou je ook twee keer interactief kunnen doen waarbij dan 1 HD en 1 SD.

Het prijsverschil tussen deze beide pakketten is een tientje. Het verschil in inhoud tussen beide is 1 inbegrepen ontvanger en geen opnemen versus 2 inbegrepen ontvangers en wel opnemen. Los opnemen en een ontvanger is samen 9,99. Dus het maakt in de praktijk dan niet uit of je Basis of Standaard zou nemen. Het andere verschil, bandbreedte merk je namelijk niets van.

Het kostenplaatjes is dan als volgt (dit is alvast de prijs per 1 juni):
Internet & TV Basis van €52,50 + €4,99 (opnemen) + €10 (2 extra ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €78,48

Je bent dan ook iets goedkoper uit als je zou overstappen naar interactieve tv.

Oh, en ook belangrijk om te weten: als je wel overgaat naar interactieve tv, dan is Fox Eredivisie op zowel de interactieve én de Digitenne ontvangers te zien.

Edit: Met interactieve tv heb je dan ook nog toegang tot iTV Online. Waarmee je ook kunt kijken én opnemen.

Laten we het technische aspect buiten beschouwing dan is kostentecnisch itv het voordeligst.Maar kijk dan alsjeblieft ook naar het kwaliteitsaspect.

Bij mij komt SD er in ieder geval niet meer in, dat doet gewoon pijn aan mijn ogen.

Wat voor formaat is de flatscreen van zoonlief als dat een 32 inch is zal dat nog wel mee vallen boven de 50 wordt het anders.

Het hoeft geen pijn te doen als het zichtbare vlak 720×576 pixels is. Dus behoorlijk wat lege ruimte eromheen bij een uhd scherm.
Reputatie 4
Badge +2
Hey racinfo, goede vraag! De anderen hebben je al veel info gegeven over de voors en tegens van interactieve tv met jouw bandbreedte en eventuele overige opties. Je hebt je gegevens ingevuld in je profiel, dus ik heb even voor je gekeken naar wat praktische info. Dan kun je met dat allemaal samen een weloverwogen besluit nemen of je wel of niet interactieve tv wilt.

Je hebt een internetabonnement van ons, met gratis inbegrepen de hybride 4G Buitengebied. Daarbij heb je dan een Digitenne abonnement met 3 kooptuners. Je hebt ook nog Eredivisie en een telefoonnummer. Daar betaal je nu (eventuele kortingen die je nog hebt niet meegerekend) €67.99 per maand voor

Met de nieuwe ontvangers zou je voor twee van de drie gaan betalen. Daarnaast wijzigen de prijzen per 1 juni ook. Dat meegenomen zou je dan, als je het bij Digitenne laat, het volgende gaan betalen: €42,50 (internet) + €17 (digitenne abo) + €10 (2 betaalde ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €80,49

Als je zou overstappen naar een pakket met interactieve tv kun je een combinatie van interactieve en Digitenne ontvangers gebruiken. Je betaalt dan niet meer los voor het Digitenne abonnement. Er zijn dan twee opties, Internet + TV Basis en Internet & TV. In beide gevallen heb je dan sowieso 1 interactieve ontvanger. De rest kun je dan aanvullen met 1x interactief en 1x Digitenne, of 2x Digitenne. Als je tegelijk wilt kijken op meerdere tv's , dan zou ik zelf aanraden om het te houden bij 1x interactief (die dan op HD kan). Als je niet heel vaak tegelijk kijkt, dan zou je ook twee keer interactief kunnen doen waarbij dan 1 HD en 1 SD.

Het prijsverschil tussen deze beide pakketten is een tientje. Het verschil in inhoud tussen beide is 1 inbegrepen ontvanger en geen opnemen versus 2 inbegrepen ontvangers en wel opnemen. Los opnemen en een ontvanger is samen 9,99. Dus het maakt in de praktijk dan niet uit of je Basis of Standaard zou nemen. Het andere verschil, bandbreedte merk je namelijk niets van.

Het kostenplaatjes is dan als volgt (dit is alvast de prijs per 1 juni):
Internet & TV Basis van €52,50 + €4,99 (opnemen) + €10 (2 extra ontvangers) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €78,48

Je bent dan ook iets goedkoper uit als je zou overstappen naar interactieve tv.

Oh, en ook belangrijk om te weten: als je wel overgaat naar interactieve tv, dan is Fox Eredivisie op zowel de interactieve én de Digitenne ontvangers te zien.

Edit: Met interactieve tv heb je dan ook nog toegang tot iTV Online. Waarmee je ook kunt kijken én opnemen.


@Eric, mijn dank voor deze zeer verhelderende uitleg. Ik zal, wellicht ten overvloede mijn gewenste situatie uitleggen:

  1. Moeders wil dolgraag programma's kunnen vastleggen, cq opnemen. Zij heeft een oude TV, 56cm beeld diagonaal met een degelijke beeldbuis erin. Voor haar is dus een HD, in SD mode ontvanger voldoende met opname mogelijkheid.
  2. Zoonlief neemt niets op, kijkt op een 26 inch flatscreen naar voornamelijk RTL7, NGC en Discovery. Hij zou dus kunnen volstaan met de nieuwe HD ontvanger van Digitenne.
Vader stelt in het geheel geen eis tav een HD ontvanger, heeft ie ook nixs aan want hij kijkt alleen TV via een laptop in een resolutie van 1600x900 pixels. Voor hem is de ITV online app meer dan voldoende.

Ik veronderstel dat deze combinatie, Internet, TV, en verdere toeters en bellen mogelijk is?
Reputatie 4
Badge +2
@Eric,
wat betreft het kostenplaatje:

Het kostenplaatjes is dan als volgt (dit is alvast de prijs per 1 juni):
Internet & TV Basis van €52,50 + €4,99 (opnemen) + €5 (1 extra (Digitenne) ontvanger) + €9,99 (Eredivisie) + €1 (telefoon) = €73,48

Klopt deze berekening en vooral "is dit mogelijk" ? Want deze oplossing zou voor ons echt op maat zijn, zeker wanneer je bedenkt dat de oude TV van Moeders ooit wel een keer zal worden vervangen door een HD flatscreen.
Reputatie 7
De berekening klopt en het is mogelijk.
Doe moeders een lol en vervang die beeldbuis televisie direct door een HD flatscreen televisie.
Al is het alleen al omwille van het milieu (en de portemonnee), die beeldbuis neemt behoorlijk veel stroom.

Reageer