De Smart TV app van KPN

De Smart TV app van KPN
Reputatie 7
Badge +25

Met de KPN Smart TV app kijk je op je Smart TV direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen kabels meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de KPN Smart TV app en je kan televisie kijken. We vertellen je er hier alles over.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Met deze app kan je gemakkelijk tv kijken zonder extra apparatuur. Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Je vindt er alle basisfuncties in terug, zoals begin gemist, de tv-gids, terugkijken, je opnames en een overzicht van alle films en series uit je pakket. Ook kan je in het basispakket kijken naar ongeveer 62 zenders. Voor een aantal zenders zijn de rechten exclusief voor de tv-ontvanger. Ook zijn er een aantal regionale zenders beschikbaar. Bekijk hier het volledige zenderoverzicht.

 


Wat kan ik met de KPN Smart TV app?


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Opnames inplannen en bekijken

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt. Hiervoor heb je wel het Opnemen Pakket nodig.

Live TV pauzeren

Net als via de tv-ontvanger en de iTV online app kan je live tv pauzeren. Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod is gelijk aan de iTV online app.

On Demand

Ook On Demand films en series zijn beschikbaar via de KPN Smart TV app. Je vindt de optie in het menu van de app. 

 

De KPN Smart TV app gebruiken

De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. De app is beschikbaar in de app store voor Smart TV's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Heb je een Philips of Sony TV met Android als besturingssysteem? Dan kun je de app downloaden via de Play Store.
 

Smart TV app

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Zoek naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. 
 

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en ook de nieuwe Google Chromecast 4 met Google TV. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

 

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

 

Kan ik de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken?

Ja, je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Kan ik de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s?

Je kunt de Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

 

Waar vind ik mijn abonnementsnummer of mijn pincode?

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

 

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

 

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

 

Hoe werkt het kinderslot?

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

 

Voor meer informatie over de Smart TV App kun je ook terecht op https://www.kpn.com/smarttv. Heb je daarna nog vragen? Laat ze dan gerust hier onder het topic achter.


Laatste update: 21-12-2021


2084 reacties

Wat ik niet begrijp; is dat kpn graag “groen” wilt zijn, maar naar alle klanten alleen tv pakket aanbied met (extra )tv ontvangers. Bezorgen en terug sturen kost geld en belast het milieu. De tv ontvangers verbruiken (extra & sluip) stroom.

 

Als ze nu een pakket aanbieden met de smart tv app (met dezelfde bitrate als de tv ontvangers) dan zou dit een stuk “groener” zijn.

Reputatie 7

Als ze nu een pakket aanbieden met de smart tv app (met dezelfde bitrate als de tv ontvangers) dan zou dit een stuk “groener” zijn.

Het probleem van de smart TV apps is dat ze geen multicast ondersteunen en dat elk apparaat dus een eigen directe verbinding met het TV platform moet hebben om de TV streams op te halen. Dat vreet energie en vergt een veel groter server park dan bij multicast distributie. Het zou maar zo kunnen zijn dat dat wellicht zelfs nog slechter is voor het milieu dan de TV ontvangers.

Weet je dat een jaar geleden al zo'n 5 tot 8 procent van de wereldwijde elektriciteitsverbruik aan streamingdiensten besteed werd. (bron).

Als KPN echt groen wil zijn dan zorgt ze er juist voor dat er zoveel mogelijk via multicasts televisie gekeken wordt.

@wjb ze kunnen toch de zelfde app op de smart tv hanteren als nu gebruikt wordt op de android tv ontvanger?

Reputatie 7

@wjb ze kunnen toch de zelfde app op de smart tv hanteren als nu gebruikt wordt op de android tv ontvanger?

Nee, dat zal niet gaan. De TV+ app op de TV+ Box is niet een "gewone" App maar de Android TV launcher en draait alleen op Android TV. Daarnaast is de TV+ Box voorzien van een stuk software die multicasts mogelijk maakt en ook dat is niet zomaar te porteren naar andere apparaten.

Natuurlijk zou kijken via een app fantastisch zijn maar er zitten echt heel veel haken en ogen aan televisie kijken via een app zolang deze geen multicasts ondersteunt.

Mensen zien vaak alleen de voorkant maar weet dat de achterkant nog veel belangrijker is.

Via de KPN TV ontvanger word de betere stream van KPN gebruikt.
Het is niet mogelijk om deze stream met dezelfde kwaliteit op eigen apparatuur te gebruiken.

“ IPTV van KPN (gebaseerd op IGMP multicasting) zal niet beschikbaar gaan komen op apparatuur van derden.“ bron

Reputatie 7

Via de KPN TV ontvanger word de betere stream van KPN gebruikt.
Het is niet mogelijk om deze stream met dezelfde kwaliteit op eigen apparatuur te gebruiken.

“ IPTV van KPN (gebaseerd op IGMP multicasting) zal niet beschikbaar gaan komen op apparatuur van derden.“ bron

Reken voor de grap een uit hoeveel data door het TV platform verzonden moet worden als 1 miljoen abonnees via eigen apparatuur (en dus unicast distributie) naar die betere streams van ruim 14Mbps zouden kijken {1}. Doe dat dan ook eens als die 1 miljoen abonnees naar de "gewone" streams van zo'n 7Mbps kijken (2) en bereken het ook eens als er multicast distributie gebruikt worden om die miljoen abonnees te voorzien van die betere streams (3).

(1) ruim 14T(era)bps

(2) zo'n 7T(era)bps

(3) ruim 14M(ega)bps

Ik hoop dat je nu snapt waarom die betere streams niet beschikbaar zullen komen voor unicast distributie, daar hangt immers een behoorlijk prijskaartje aan. Weet je dat die betere TV streams zelfs niet beschikbaar zijn bij uitgesteld kijken (ook unicast) op de TV+ Box?

Waarom bieden ze dan van die hoge snelheden aan op glasvezel, als er “tv technisch” geen gebruik van gemaakt gaat worden. 
Vroeger was 1000 mb downloaden veel. 10gb is normaal en tegenwoordig is dat niets. Lijkt mij dat de terrabytes, eerdaags als normaal gezien kan worden.

Reputatie 7
Badge +20

@Ben Boute @wjb @VwDt  ik heb jullie gesprek even verplaatst naar dit topic omdat het over de TV app gaat voor de TV

Reputatie 7

Lijkt mij dat de terrabytes, eerdaags als normaal gezien kan worden.

Onderstaand de netwerkbelasting van misschien wel het grootste internetknooppunt van Nederland.

AMS-IX

Om je even een idee te geven waarover we het hebben.

Reageer