Gratis internetten, bellen en sms'en in Oekraïne

  • 25 February 2022
  • 154 reacties
  • 5560 keer bekeken
Gratis internetten, bellen en sms'en in Oekraïne
Reputatie 7

KPN maakt bellen en sms'en van en naar Oekraïne gratis

 

De situatie in Oekraïne gaat ons aan het hart. Daarom brengen we voor mobiel (bellen en sms) en vast bellen naar Oekraïne geen kosten in rekening. Dat geldt voor alle consumenten en zakelijke klanten. Ook maken we voor onze klanten die in Oekraïne zijn roaming (bellen, sms’en en datagebruik) kosteloos. Dit geldt ook voor vast bellen van XS4ALL en mobiel bellen bij Simyo. Prepaid klanten dienen een speciale bundel voor gratis bellen en sms’en met Oekraïne te activeren via onze klantenservice (0800-0402). 

Update 11-12-2023 Voor alle klanten van KPN (consumenten en zakelijk) gelden bij bellen (vast en mobiel) en sms’en naar Oekraïne vanaf 1 december 2023 de tarieven die KPN voor EU-landen hanteert. Voor KPN-klanten die in Oekraïne zijn, gelden voor roaming (bellen, sms’en en datagebruik) dezelfde tarieven die KPN voor EU-landen hanteert.

Maak je gebruik van een prepaid simkaart, dan kan je de bestaande prepaid bundel tot in de loop van het eerste kwartaal nog gebruiken. We laten t.z.t. weten tot wanneer precies.

Update 01-12-2023 Voor alle klanten van KPN (consumenten en zakelijk) gelden bij bellen (vast en mobiel) en sms’en naar Oekraïne vanaf 1 december 2023 de tarieven die KPN voor EU-landen hanteert. Voor KPN-klanten die in Oekraïne zijn, gelden voor roaming (bellen, sms’en en datagebruik) dezelfde tarieven die KPN voor EU-landen hanteert.

Update 18-10-2023: KPN maakt bellen en sms'en van en naar Oekraïne gratis. Zie ook Overons.kpn. Startbericht geüpdatet.

 

Update 24-09-2023: Het gratis bellen en sms'en naar en in Oekraïne en het gratis datagebruik in Oekraïne is verlengd tot in ieder geval 01 december 2023. Dat geldt voor onze consumenten en kleinzakelijke klanten. Voor grootzakelijke klanten gelden per 01 september 2023 de reguliere tarieven. 

 

Update 30-06-2023: De zender Nickelodeon Oekraïne blijft vooralsnog beschikbaar op kanaal 58.

 

Update 27-03-2023: Deze actie is opnieuw verlengd, het blijft van toepassing tot in ieder geval 31 augustus 2023.

 

Update 12-01-2023: Het gratis bellen en sms'en naar en in Oekraïne en het gratis datagebruik in Oekraïne is verlengd tot in ieder geval 2 april 2023.

 

Update 26-9-2022: Met de uitgegeven simkaarten blijft het in ieder geval tot en met 31 december mogelijk om zonder kosten te bellen of sms’en naar Oekraïense nummers en gratis dataverkeer te gebruiken in Oekraïne. 

 

Update 22-7-2022: De 10000 simkaarten die wij voor Oekraïense vluchtelingen beschikbaar hebben gesteld, zijn op. Tot ten minste 30 september blijft het, ook met de uitgegeven simkaarten, mogelijk om zonder kosten te bellen of sms'en naar Oekraïense nummers.

 

Update 22-04-2022: Vanaf deze week bieden wij op kanaal 58 Nickelodeon Oekraïne aan.

 


154 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb reactie van onze collega's @GoUA, ik snap dat je er niet veel aan hebt maar het bellen naar het buitenland vanuit Nederland valt niet onder de Prepaid bundels. Hier valt Oekraïne dus ook onder.
Bellen vanuit het buitenland naar het buitenland valt er dan wel weer onder. Dus als je bijvoorbeeld in Duitsland bent kun je met deze bundel naar Oekraïne of Nederland bellen.

 

Als je een mobiel abonnement hebt met onbeperkt bellen kun je wél onbeperkt bellen naar alle landen in de EU en Oekraïne

Reputatie 2

Ik heb reactie van onze collega's @GoUA, ik snap dat je er niet veel aan hebt maar het bellen naar het buitenland vanuit Nederland valt niet onder de Prepaid bundels. Hier valt Oekraïne dus ook onder.
Bellen vanuit het buitenland naar het buitenland valt er dan wel weer onder. Dus als je bijvoorbeeld in Duitsland bent kun je met deze bundel naar Oekraïne of Nederland bellen.

 

Als je een mobiel abonnement hebt met onbeperkt bellen kun je wél onbeperkt bellen naar alle landen in de EU en Oekraïne

??? @Thomas bedankt voor het uitzoeken,  dat zou het idd verklaren maar het is natuurlijk zeer misleidend dat het niet bij de omschrijving van de bundels staat! "Geldig in NL, EU" - daar leest men niet uit dat er zulke regels zijn zoals in uw bericht beschreven. Nogmaals, zeer misleidend voor de consument, zou heel fijn zijn als KPN de omschrijving aanpast. 

Gezien ik nu dus blijkbaar helemaal niets aan deze speciaal aangeschafte bundel heb - een dat er nog geen enkele minuut van de bundel gebruikt is - wil ik KPN verzoeken om de bundel te beëindigen en te vergoeden en het geld op mijn rekening terug te storten. Ik hoor graag van u over de oplossing.

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb de feedback doorgegeven bij mijn collega's van de website en ik zal de bundel vergoeden. Sorry voor het ongemak!

Reputatie 2

Bedankt @Thomas , zo is het opgelost - jammer dat de bundel niet inzetbaar is voor mij maar daar kunt u niets aan doen. 

Reageer