KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Badge +19

Er wordt met de fabrikanten aan een update gewerkt. Die zal begin volgende jaar uitgerold worden.

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 1

Feedback gevraagd: Nieuwe TV Gids op KPN iTV website (tv.kpn.com)


Ddback, en nemen alles mee ter overweging voor het verder optimaliseren van de online iTV-gebruikerservaring. Het is echter voor het online iTV team onbegonnen werk om op elk stukje feedback inhoudelijk een reactie te geven. We reageren hier in het topic daar waar kan op jullie vragen en verbeterideeën. Bedankt voor het begrip. Have fun! :)

Slecht werkend, langzaam, blijkbaar niet getest, hapert, Netflix valt regelmatig weg… Oftewel dit had nooit uitgeleverd mogen worden door ict professionals.

 

Reputatie 7

Feedback gevraagd: Nieuwe TV Gids op KPN iTV website (tv.kpn.com)


Ddback, en nemen alles mee ter overweging voor het verder optimaliseren van de online iTV-gebruikerservaring. Het is echter voor het online iTV team onbegonnen werk om op elk stukje feedback inhoudelijk een reactie te geven. We reageren hier in het topic daar waar kan op jullie vragen en verbeterideeën. Bedankt voor het begrip. Have fun! :)

Slecht werkend, langzaam, blijkbaar niet getest, hapert, Netflix valt regelmatig weg… Oftewel dit had nooit uitgeleverd mogen worden door ict professionals.

 

Ik denk niet dat jij het over de nieuwe TV gids op de KPN iTV website hebt of wel?

Net even gechat met KPN. Aangezien mijn ontvanger, de Arris, al zeker twaalf jaar oud was, zal deze vervangen worden zodat het tv menu, en Netflix, weer sneller zal worden. Dus, met dank aan KPN servicedesk, snel en prima geholpen. Maandag ophalen🙂

Deze actie moet collectief vanuit KPN komen, niet vanuit de klant!

Precies. En informeer je klanten dat er een probleem is. Ik heb eerst 100 dingen uitgeprobeerd om er vervolgens achter te komen dat er duizenden klanten zijn met hetzelfde probleem. Had KPN wel even mogen melden: “Beste klant, we hebben een probleem, het ligt daar-en-daar aan, we zoeken naar een oplossing, we verwachten deze rond dan-en-dan te hebben. Sorry voor het ongemak. Totdat de oplossing er is krijgt u van ons…, etc”. Dat had in elk geval tot enig begrip geleid. Nu laten ze je als klant gewoon aanmodderen. En ik zit over twee weken bij Ziggo als het dan niet opgelost is. Hier wil ik simpelweg niet voor betalen. 

Reputatie 7

deze is zwaar klote 10 december was deze perfect maar nee moesten weer zo nodig er aan zitten nu weer zwaar  waardeloos

Dat was onvermijdelijk immers de update van 10 december zorgde er voor dat het IPTV platform twee keer volledig plat ging. KPN moest die update dus wel terugdraaien.

Reputatie 2
Badge

Net kpn aan de lijn gehad. Voor een andere tv ontvanger. Die verbinding loopt volgens mij ook via een stukkie visdraad. Niet te verstaan met een hoop gekraak en gestotter dus maar weer terug bellen en hopen op een wonder dat ze deze keer wel te verstaan zijn. Man man man zo'n bedrijf en dan zo'n verbinding uit t jaar 0 hebben. Onbegrijpelijk! 

deze is zwaar klote 10 december was deze perfect maar nee moesten weer zo nodig er aan zitten nu weer zwaar  waardeloos

Dat was onvermijdelijk immers de update van 10 december zorgde er voor dat het IPTV platform twee keer volledig plat ging. KPN moest die update dus wel terugdraaien.

Het kan dus wel 

Bij deze het oude menu terug graag 

Totdat de nieuwe geen bugs meer heeft 

De nieuwe er weer op zetten 

Reputatie 2
Badge

Klopt idd. Ik heb de vip2952. Geloof de traagste van allemaal. als ze mij een een andere model sturen dan zou het probleem opgelost moeten zijn. 

Hierook de vip2952

Alleen weinig vip aan hoor

Ze kunnen er beter flop2952 van maken.

Reputatie 2

Krijg je in deze periode ook nog van die ***mails van kpn met daarin van die Vlut kadootjes, lijken wel zoetmakertjes!!

Stuur een mail met excuses been tegemoetkoming en als eerste dat alle Problemen met het Trage menu is opgelost, ja.

Stop AUB met deze kadootjes terwijl wij ons sinds de vlut upgrade van het menu Niet zonder Ergenis en Frustratie tv cq via de gids kunnen kijken zonder wachttijden van wel 10 Seconden Vertraging!!!!!!

Laat jullie Pruts programma schrijvers dit Probleem toch eens oplossen of desnoods Huur hier Geclassificeerde mensen voor in, ja.

Als ik het forum volg staan er veel mensen op het punt om jullie maar al te graag in te ruilen voor een andere Provider!!!

Jullie opstelling tov dit Probleem is erg Nonchalant en Onprofessioneel, lijkt wel Arrogantie en Ongeïnteresseerd!!!

 

Admin: aangepast ivm huisregels

Reputatie 7
Badge +20

Uiteraard is het heel vervelend dat de TV decoder heel erg traag is.

Helaas moet je toch even geduld hebben.

En zo'n probleem oplossen is niet zo makkelijk als velen denken.

Denk maar aan de windows 10 update waardoor de computer volledig vastliep. Terugzetten was al moeilijk en het oplossen ook. 

Dit is het grote nadeel van de moderne digitale tijd en ook dat we alles tegenwoordig snel gewend zijn. 

Ik praat het niet goed, vind het trage menu ook vervelend. Maar ik ga er geen halszaak van maken.

 

Geduld is een schone zaak.

 

Uiteraard is het heel vervelend dat de TV decoder heel erg traag is.

Helaas moet je toch even geduld hebben.

En zo'n probleem oplossen is niet zo makkelijk als velen denken.

Denk maar aan de windows 10 update waardoor de computer volledig vastliep. Terugzetten was al moeilijk en het oplossen ook. 

Dit is het grote nadeel van de moderne digitale tijd en ook dat we alles tegenwoordig snel gewend zijn. 

Ik praat het niet goed, vind het trage menu ook vervelend. Maar ik ga er geen halszaak van maken.

 

Geduld is een schone zaak.

 


windows 10 heb ik na een half uur weer draaien

schone installatie geen enkel probleem

 

Maar dan de rest nog, als je een back-up hebt redelijk snel gedaan, zo niet ben je er weken mee bezig.

Reputatie 2

Nogmaals, door het trage menu en de afstandsbediening die ik als vervanging heb gekregen, waarom nu geen Arris VIP 5202 ? Dan wil ik wel klant bij KPN blijven, hebben ze toch hun uiterste best gedaan.

Maar dan de rest nog, als je een back-up hebt redelijk snel gedaan, zo niet ben je er weken mee bezig.


daar heb ik een Synology voor waar bijna alles op staat

maar nu dwalen we af van het topic

Reputatie 7

Het kan dus wel 

Bij deze het oude menu terug graag 

Totdat de nieuwe geen bugs meer heeft 

De nieuwe er weer op zetten 

Nee, terugkeer nasr het oude menu is een gepasseerd station en zal echt niet gaan gebeuren. Het oude IPTV server platform is tijdens de migratie afgeschaald en heeft bij lange na niet meer de benodigde capaciteit.

Het kan dus wel 

Bij deze het oude menu terug graag 

Totdat de nieuwe geen bugs meer heeft 

De nieuwe er weer op zetten 

Nee, terugkeer nasr het oude menu is een gepasseerd station en zal echt niet gaan gebeuren. Het oude IPTV server platform is tijdens de migratie afgeschaald en heeft bij lange na niet meer de benodigde capaciteit.


dat is echt jammer dan had dit voorkomen/opgelost kunnen worden (tijdelijk)

het is niet anders helaas

 

Reputatie 1

Feedback gevraagd: Nieuwe TV Gids op KPN iTV website (tv.kpn.com)


Ddback, en nemen alles mee ter overweging voor het verder optimaliseren van de online iTV-gebruikerservaring. Het is echter voor het online iTV team onbegonnen werk om op elk stukje feedback inhoudelijk een reactie te geven. We reageren hier in het topic daar waar kan op jullie vragen en verbeterideeën. Bedankt voor het begrip. Have fun! :)

Slecht werkend, langzaam, blijkbaar niet getest, hapert, Netflix valt regelmatig weg… Oftewel dit had nooit uitgeleverd mogen worden door ict professionals.

 

Ik denk niet dat jij het over de nieuwe TV gids op de KPN iTV website hebt of wel?

aha, inderdaad niet op de website. werd door de helpdesk met een link verwezen nadat ik klaagde over de beroerde software op hun apparaat.

 

Reputatie 3
Badge

Hey KPN, 

Ik heb de oplossing voor een deel van je klanten 😁

Maak die android app gewoon in orde voor Android televisie. Kleine moeite voor jullie, zorg ik zelf voor de hardware. Krijg je je kastje terug en kan er ook 5 euro van mijn abbo af.…

Och, da's waar ook. Dat is de reden waarom de app nog niet gereed is voor Android TV. Dan kan je die onredelijk huur niet meer vragen voor die &#*ontvanger die momenteel geleverd wordt.

 

Zappen duurde eerst 3 seconden. Vorige week 7, nu vaak meer dan 10 tot 15. Fix het!!

Fijne feestdagen!!

Reputatie 1

Het kan dus wel 

Bij deze het oude menu terug graag 

Totdat de nieuwe geen bugs meer heeft 

De nieuwe er weer op zetten 

Nee, terugkeer nasr het oude menu is een gepasseerd station en zal echt niet gaan gebeuren. Het oude IPTV server platform is tijdens de migratie afgeschaald en heeft bij lange na niet meer de benodigde capaciteit.


dat is echt jammer dan had dit voorkomen/opgelost kunnen worden (tijdelijk)

het is niet anders helaas

 

Maar dan vervangen door software die het apparaat schijnbaar niet aankan. Maar ja productmanger ontslagen, de projectmanager ontslagenn, alle testers ontslagen en de gehele ict club...neem ik aan want dit had nooit door welke test dan ook mogen komen….. Iemand een idee of het bij Ziggo wel werkt? Of nemen ze daar ook hun klanten niet serieus?

Ziggo gaat op dit moment prima als je de Next box neemt, de xxl boxen zijn ook wat trager.

Als je dan ziet wat je betaald geef mijn portie maar aan fikkie, voor minder service meer betalen.

 

 

Geduld is een schone zaak.

 

Alleen beetje jammer dat wij al maanden geduld moeten hebben.en ook geduld raakt een keer op he?

 

Reputatie 7

Maar dan vervangen door software die het apparaat schijnbaar niet aankan.

Dat is echt het probleem niet hoor, de HMB2260 en VIP2952 zijn prima in staat om dat nieuwe menu goed te laten functioneren.

Maar dan vervangen door software die het apparaat schijnbaar niet aankan.

Dat is echt het probleem niet hoor, de HMB2260 en VIP2952 zijn prima in staat om dat nieuwe menu goed te laten functioneren.


waar zit het probleem dan ?

en waarom duurt het zo lang met een oplossing

en de laatste update zorgt voor een uitval in het systeem

ik ben benieuwd ?

Reputatie 7

waar zit het probleem dan ?

Mijn vermoeden: Vollopend geheugen door ofwel een memoryleak ofwel het niet goed schonen van de cache. Beide zijn geen hardware problemen maar software problemen.

Dat ook de HMB2260 en VIP2852 het aankunnen is op 10 december wel aangetoond.

Reputatie 1

Maar dan vervangen door software die het apparaat schijnbaar niet aankan.

Dat is echt het probleem niet hoor, de HMB2260 en VIP2952 zijn prima in staat om dat nieuwe menu goed te laten functioneren.

ja, dan ligt het toch echt aan de mensen achter de software. Testers die niet goed testen. Productpwners die software doorlaten die niet goed is om toch maar een deadline te halen ten kosten van duizenden ontevreden gebruikers.

Voor mij krijgen jullie nog een kans. eind januarie iets fatsoenlijks of een andere leverancier voor mij. Die ene klant zal jullie niets schelen want dan doen duizenden blijkbaar ook niet, maar voor mij is de maat vol. Het is niet alleen die laatste update, het is al maanden aan de gang…