KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7

1: Een professionele benadering en niet dit afhandelen via een forum.

2 Klanten serieus nemen vooral als er duizenden items over hetzelfde onderwerp verschijnen.

3: Compensatie voor de niet of slecht geleverde diensten

Het lijkt me dat KPN eerst het probleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee, denk ik, het meest mee gediend.

Reputatie 5
Badge +1

@Erik_ krijgen de ZXV8001 tv ontvangers (4K) ook deze update? Want ook ik het er regelmatig last van. 😉👍🏼

Waar heb jij dan regelmatig last van?

Het opvragen van de tv gids @wjb. 😉

Dat gaat op een ZXV8001 toch als een speer.

Hier heb ik in ieder geval nog nooit vertragingen ervaren op onze ZXV8001.

Begrijp ik het goed en heb jij al die tijd geen problemen (vertraging) ervaren op de ontvanger die je het meest gebruikt?

Reputatie 7

Begrijp ik het goed en heb jij al die tijd geen problemen (vertraging) ervaren op de ontvanger die je het meest gebruikt?

Onze 5202 (woonkamer) en 8001 (tuinkamer) zijn nooit traag geweest.

Op onze 2260 (slaapkamer) laadt de gids in 3 à 4 seconden.

Iemand een idee waarom het schakelen tussen uitzending en zenderoverzicht steeds trager wordt?

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 6
Badge +3

Ik ga er blindelings vanuit dat ik morgen de update binnen heb. A2260

 

Gebaseerd op NIETS :upside_down:

Ik denk dat je om 00:00 uur vannacht al ff gaat checken of de update klaar staat :stuck_out_tongue_winking_eye:. Overigens het gaat hier om een update, dat hoeft (heeft het verleden al eens bewezen) geen oplossing te zijn. 

Weet ik, ik ga er vanuit dat het opgelost is en er een ander nw probleem voor in de plaats komt, zoveel vertrouwen heb ik wel in KPN. En nee ik ga niet om 00:00 uur checken want hij staat er morgenochtend gewoon op :stuck_out_tongue_winking_eye:

Reputatie 3
Badge

Ik kreeg net een sms dat het pakket van KPN zo snel mogelijk wordt geleverd. Geen idee wat het is. Nog anderen die dit bericht ook gehad hebben?

 

Wilma

 

Ps;

Al opgelost. Een medewerker heeft een nieuwe afstandsbediening besteld:blush:

Reputatie 6
Badge +4

Ik ga er blindelings vanuit dat ik morgen de update binnen heb. A2260

 

Gebaseerd op NIETS :upside_down:

Ik denk dat je om 00:00 uur vannacht al ff gaat checken of de update klaar staat :stuck_out_tongue_winking_eye:. Overigens het gaat hier om een update, dat hoeft (heeft het verleden al eens bewezen) geen oplossing te zijn. 

Weet ik, ik ga er vanuit dat het opgelost is en er een ander nw probleem voor in de plaats komt, zoveel vertrouwen heb ik wel in KPN. En nee ik ga niet om 00:00 uur checken want hij staat er morgenochtend gewoon op :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ben er bang voor. Ik las dat sommigen hier eerst geluid en dan pas beeld krijgen na zender wissel. Ik heb vaak precies het tegenovergestelde. Net viel het geluid (nu op NPO 1) voor een fractie van een seconde weg; gebeurt hier wel vaker. Ben benieuwd of de nieuwe software hier ook iets aan doet. Zou zo maar kunnen als de interne (geheugen) huishouding verbeterd is. We wachten het nog even rustig af; what else?

Het is toch om te janken, wat een drama. Het is dat ik  het zo via een forum lees, maar nooit een bericht geweest via mail of brief dat het probleem zich voordoet, bekend is en dat er aan een oplossing gewerkt wordt en op welke termijn de oplossing van toepassing zal zijn.

Ik mag toch hopen dat er inderdaad een compensatie komt voor de nalatige dienst waar je nog altijd voor betaalt elke maand... zal je zien dat ze aankomen met 1 of extra gratis films of zo, in plaats van geld terug... nee dankje, daar heb ik niks aan.

Reputatie 7
Badge +7

Het is toch om te janken, wat een drama. Het is dat ik  het zo via een forum lees, maar nooit een bericht geweest via mail of brief dat het probleem zich voordoet, bekend is en dat er aan een oplossing gewerkt wordt en op welke termijn de oplossing van toepassing zal zijn.

Ik mag toch hopen dat er inderdaad een compensatie komt voor de nalatige dienst waar je nog altijd voor betaalt elke maand... zal je zien dat ze aankomen met 1 of extra gratis films of zo, in plaats van geld terug... nee dankje, daar heb ik niks aan.

@RK_07     Ja, de communicatie van de kant van kpn had absoluut anders (beter) gekund (gemoeten).

Maar als je de 243 pagina's van dit topic gelezen hebt, ben je helemaal bij.

Heb je daar de tijd of zin niet voor, lees dan het actuele bericht helemaal bovenaan deze pagina.

Reputatie 3
Badge

1: Een professionele benadering en niet dit afhandelen via een forum.

2 Klanten serieus nemen vooral als er duizenden items over hetzelfde onderwerp verschijnen.

3: Compensatie voor de niet of slecht geleverde diensten

Het lijkt me dat KPN eerst het probleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee, denk ik, het meest mee gediend.

Niet mee eens, probleem verhelpen maar tegelijkertijd 1 en 2 ook behandelen. Alleen maar focussen op 1 probleem is aks ik mag zeggen ouderwets 

@katana321 Ja leuk verhaal. Allemaal technisch gepraat maar ondertussen kun je dus nog lekker 2 weken (tot de 20e) op een houtje bijten... En dan is dit probleem al even gaande. Ik snap dat er achter de schermen dan oplossingen ontwikkeld en getest moeten worden, maar had dan even via een update tijdelijk het oude menu online gezet zodat de prestaties in de tussentijd weer vlot zijn? Om maar even een idee te noemen.

1: Een professionele benadering en niet dit afhandelen via een forum.

2 Klanten serieus nemen vooral als er duizenden items over hetzelfde onderwerp verschijnen.

3: Compensatie voor de niet of slecht geleverde diensten

Het lijkt me dat KPN eerst het probleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee, denk ik, het meest mee gediend.


Dat ben ik dan wel met je eens, echter,de 3 (drie) door ErikK genoemde punten, zijn en blijven wel de realiteit:

Ook ik voel mij als betalende klant, voor het eerst in al die 45 jr. tijd, enorm beetgenomen.

Ik heb mij de afgelopen dagen veel te veel in moeten spannen, om e.e.a voor elkaar te kunnen krijgen, ik vraag mij dan ook nog steeds af: Hoe kan KPN dit zich toch zo laten welgevallen?

Op donderdag 10 december kwam voor vele duizenden klanten de ‘genadeklap’ door een uitrol te gaan doen van ‘verbeterde software’…

Hoe kun je toch zo dom zijn, als je zegt slim te zijn..

Is dit het resultaat van massaal thuiswerkende medewerkers, in deze toch al zo moeilijke tijden, is dit het resultaat van ‘testers’, die kennelijk over al die andere genoemde 'betere 4K VIP 5202’, is dit het resultaat van de oh zo op de borst kloppende ict’ers en software ontwikkelaars?

Nogmaals: Had met je tengels van de software afgebleven,zeker net na de eerste corona lockdown, iets wat verder goed is, moet je koesteren.

4K is niet eens ter sprake, waarom zouden klanten dan een 4K abonnement moeten afsluiten, om een wel beter presterende ontvanger te kunnen bemachtigen?

Ik heb al een jarenlang oud abonnement, met gunstige voordelen, veel meer dan met dat hussel, ik heb geen behoefte aan een andere vorm van abonnement, dus dat is zo, dat blijft ook zo.

Ik reageer nog maar eens een keer, omdat wij ons mateloos ergeren aan de traagheid van de 2 hier staande HMB 2260 iptv receivertjes..

Maar goed, we hebben een deadline..

‘Het lijkt me dat KPN eerst het prbleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee (klant!), denk ik, (denk niet teveel,want dan krijg je ideeën):rofl: het meest mee gediend.

Ik dank héél, héél erg de moderatoren, die mensen weten wat er speelt, en die mensen kunnen hier echt niets aan doen, degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, duiken in hun schulp, helaas.

 

Fijne avond.

Blijf allemaal gezond!

Henny

 

 

Reputatie 7

1: Een professionele benadering en niet dit afhandelen via een forum.

2 Klanten serieus nemen vooral als er duizenden items over hetzelfde onderwerp verschijnen.

3: Compensatie voor de niet of slecht geleverde diensten

Het lijkt me dat KPN eerst het probleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee, denk ik, het meest mee gediend.

Dat ben ik dan wel met je eens, echter,de 3 (drie) door ErikK genoemde punten, zijn en blijven wel de realiteit:

Klopt en daarbij komt dat met name de communicatie met de klant zal sterk verbeterd zal moeten worden.

@@@Ik ben inmiddele gepensioneerd,ik wordt 110 heb ik mij voorgenomen, (En nee, ik werk allang niet voor welke provider dan ook,)en dacht ‘ongestoord’ ook nog TV te kunnen en mogen gaan kijken, zelfs dat is niet eens mogelijk in deze coronatijd, dat je verdorie binnen moet blijven,, maandenlang een uitvallende iptv decoder, zit je gezellig s’avonds tv te kijken, dondert die receiver weer uit: ‘de ontvanger gaan nu opnieuw opstarten’ of zoiets dergelijks, zit je relaxt een film te kijken, gebeurd dat! En niet één keer afgelopen zomer, nee, tientallen avonden, en KPN maar melden, dat updates s’nachts plaatsvinden, nou, dat hebben we gezien op 10 december 2020 s’avonds op prime time, tussen 20:00u-20:30u, |Mensen van de storingsdienst zijn net eens bereikbaar..Die zijn al maandenlang niet meer op locatie KPN aanwezig.

Ik zit nog steeds in de modus teleurgesteld! Dat zou kunnen veranderen..Ik hoop richting de goede kant op..

Los het eens op!

Hoe snel, voor 20 Januari,dat wel!

Met vriendelijke groet,

Blijf gezond!

Henny

1: Een professionele benadering en niet dit afhandelen via een forum.

2 Klanten serieus nemen vooral als er duizenden items over hetzelfde onderwerp verschijnen.

3: Compensatie voor de niet of slecht geleverde diensten

Het lijkt me dat KPN eerst het probleem maar eens moet verhelpen want daar is de abonnee, denk ik, het meest mee gediend.

Dat ben ik dan wel met je eens, echter,de 3 (drie) door ErikK genoemde punten, zijn en blijven wel de realiteit:

Klopt en daarbij komt dat met name de communicatie met de klant zal sterk verbeterd zal moeten worden.


Fijne avond!

Henny

De traagheid duurt al veel te lang hiren niet anders er komt een update. een oplossing  zou zijn andere ontvangers waar en hoe kan ik ze omruilen anfers och maar van provider ruilen 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

De tv gids  wordt trager en trager, en blijft tijden staan, en steeds vaker storingen! Dit duurt nu al tijden. Gaat KPN  dit op korte termijn oplossen??? Zit er zo langzamerhand over na te denken om over te stappen naar een ander, want het begint nu echt vervelend te worden!

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Sinds deze SW upgrade is het menu zeer langzaam op alle 2 de ontvangers dienen heb. Beide zijn direct bekabelt.

ik moet regelmatig de Ari’s ontvangers aan en uitzetten.

Badge +19

Half januari komt er een update die het probleem op moet gaan lossen. Nog even doorbijten dus :wink:

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 5
Badge +3

Sinds deze SW upgrade is het menu zeer langzaam op alle 2 de ontvangers dienen heb. Beide zijn direct bekabelt.

ik moet regelmatig de Ari’s ontvangers aan en uitzetten.

Ik zou zeggen…..begin een met pagina 1 te lezen, daar staat de antwoorden die je zoekt:wink:

Reputatie 5
Badge +2

er zijn belangrijker dingen in deze wereld, maar toch weer vandaag:
Los het nou eens op. Het gaat niet alleen over een sneller menu, maar ook over een product dat werkt.

 

Ontvanger is enorm traag geworden. Eem dikke ergenis voor ruim €70 per maand. Graag snel een oplossing anders ben ik er wel klaar mee. En ja ik heb de stroom er al 10min afgehad  

 

W.v. Aperlo

 

 

Reputatie 7
Badge +20

Als het goed is, is de uitrol van de update gestart.

Heeft iemand deze update al gekregen?

Zo ja, kan hij / zij dan de ervaringen met ons delen? 

Reputatie 4
Badge +1

@joop2011  Ja de uitrol van de nog betere software is gestart .

Vanmorgen vroeg de melding STB-NMC-400 gekregen welke na geruime tijd weer verdween.

Sinds het 10 december drama en het terugdraaien van de “updates” hebben wij geen enkele STB soortige

storingen gehad , wel heel toevallig  dat het bij het uitrollen van de nieuwe sofware oh sorry software dit fenomeen weer opduikt.

Uiteraard was er volgens de  KPN website geen  storing.

Om te voorkomen dat deze STB melding weer “spontaan/ toevallig “ weer optreedt heb ik het stappenplan van KPN gevolgd , zelfs nog maar weer een frisse start uitgevoerd. Zelfs dit stappenplan is inmiddels voorzien van een update.

Nee heb nog steeds de oude traaaaaaaggge sofware.

 

Hier niet….geen verandering in NMC versie/DBL versie/RBL versie