KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Nog geen mail gezien

 

Niemand nog de update?

 

Zullen we er anders net zo'n poppenkast van maken als het zetten van de eerste vaccinatie :grimacing:


Die mail zal ook wel gefaseerd worden gestuurd hé...:joy:

Reputatie 7
Badge +7

Eindelijk rechtsstreeks info naar de klant…. Mail van KPN: "We verbeteren ons tv menu”

 
 

Nog vragen?Op kpn.com/tvupdate vindt u meer informatie over de nieuwe software update.

 

 

Als ik op “Meer informatie” klik, kom ik uit op https://www.kpn.com/service/televisie/update.htm?campaignid=em:b=kpn:mk=11461%7Cnodedup:c=11461:cd=11461_communicatie_itv_storing:d=07012021:st=administratief:f1=200

Als ik dan op deze pagina in het menu klik op “Televisie” (dus 1 niveau hoger) dan zie ik op die pagina nergens die nieuwe pagina “Vernieuwing kpn tv-menu” staan. Dat is toch bijzonder! 

Het is geen wonder dat mensen relevante info niet kunnen vinden.

Overigens heb ik die mail nog niet gekregen.

Ik ga over op dark mode...:muscle_tone5:

Reputatie 7
Badge +7

Ik lees op die pagina de volgende tekst:

 

Ik heb het nieuwe tv menu nog niet gehad, kan dat?

Sommige tv-ontvangers zijn helaas niet geschikt voor het nieuwe tv-menu. Deze ontvangers zouden dan ook geen last moeten hebben van een langzaam menu.

 

Bedoelen ze met die tv-ontvangers de oude modellen? Zo ja, blijven die oude modellen dan ook op het oude tv-platform zitten? Dus dan blijft dat oude tv-platform voorlopig toch in de lucht?

Ik geloof dat ik 'm ff niet kan vatten.

 

Reputatie 6
Badge +3

Ik ga over op dark mode...:muscle_tone5:

Alles voor de diversiteit :joy:

Reputatie 6
Badge +4

Ik heb geen mail gehad van KPN en ook nog geen update. Wachttijden inmiddels weer opgelopen naar 20+ seconden voor openen of sluiten tv-gids. Verwisselen van kanaal via cijfertoets +10 seconden, uit standby halen ontvanger 12 seconden wachttijd.

 

 

Reputatie 5
Badge +2

Grappig met dat dark mode. In 246 pagina's met klachten (zo'n 5000 items) heb ik niemand horen vragen over een black mode. Ik kan me ook niet herinneren dat er problemen waren met de leesbaarheid, anders dan problemen met het plaatje of de PIP in de gids. ook problemen met de statusbalk die te lange tijd over de ondertiteling hangt. Een volledig overbodige frutsel dus die Accenture nog gratis in de la had liggen.

Voorlopig ben ik nog volledig in blue mode met drie verschillende opnames die ik wil kijken:

 

Tja, hier is het al niet veel anders. Ik zit te wachten op een tv ontvanger. Helaas komt de postcode waar ik woon niet voor bij KPN in het systeem, dus ze leveren die ontvanger af in Rotterdam. Dat is het dicht bij zijnde “zegt het systeem”. Want volgens diegene die ik aan de telefoon krijgt zijn de Post.nl punten vaak in supermarkten en die zijn er dan waarschijnlijk niet. Nee hoor, domme doos die hebben we niet in de postcode 3200. Of wel toch ? Jawel, 8 supermarkten en evenveel Post.nl punten en 75.000 inwoners.

Maar ach. laat die ontvanger maar. Ik ga `m niet eens ophalen, ben ik een uur onderweg, als ik mazzel heb. En dat is KPN me niet meer waard. Langzaam aan weet je dat zulke grote bedrijven veel personeel in dienst hebben zonder enige arbeidsethos en empatisch vermogen daar ben je als klant de dupe van.

 

 

 

Reputatie 5
Badge +2

KPN:

“Wat is er aan de hand?

Eind vorig jaar hebben we de software van onze tv-ontvangers vernieuwd. Dit hebben we gedaan zodat je makkelijker je weg kunt vinden in het tv-menu. Helaas merkten we, dat door deze update een aantal klanten een trager menu kregen en dat de tv-ontvanger zomaar opnieuw opstartte. Het probleem met de herstartende tv-ontvanger hadden we in een vorige update opgelost. De lagere snelheid van het tv-menu was met die update nog niet verholpen.”

Eind vorig jaar? Het was 6 maanden geleden dat de ellende begon.

Makkelijker je weg vinen? Dit is natuurlijk een complete leugen. de hoofdinsteek was de infrastructuur die vervangen moest worden.

Makkelijker je weg vinden?  Veel gebruikers vonden het juist lastiger: 2 maal op ok drukken om naar een zender te gaan.

Dat het menu trager was dat kunnen we al 6 maanden met 5000 berichten bevestigen.

Herstartende stb's heb ik nu niet meer. (wel gehad). STB-ZAP-001 nog steeds (zie hierboven)

Verder heb ik de volgende problemen gehad waar KPN het maar niet meer over heeft:

 • vastlopers (veel)
 • STB-ZAP-03 (veel)
 • STB-ZAP-01 (nog steeds)
 • AVS-TO-0001 (heel veel)
 • STB-ZAP-03 / 3 - HAL layer  (veel in een bepaalde periode)
 • kan opnames niet openen (veel)
 • AVS-500-1000
 • pip weg, pip erin, pip eruit, pip instelbaar
 • falende statusbalkjes per opname
 • software vergeet hoever afspelen is gevorderd
 • Statusbalk hinderlijk in de weg (inmiddels naar 1 sec gezet nu dat mogelijk is)
 • STB-UFA-03
 • 561
 • 143
 • 562
 • falende chat
 • falende klantenservice
 • arcadyan 2260 met respons > 20 sec ingeruild voor andere (kostte veeeeel moeite)

Ik stop hier maar. KPN snapt er werkelijk helemaal niks van. Ze zitten in de dark mode, niet in de customer mode.

Vergelijk KPN maar met Trump, alles ontkennen en leven in een wereld die niet bestaat. Dat is KPN ten voeten uit. Ze durven nog net niet te beweren dat al die fouten NEPNIEUWS zijn. Ik zal het KPN gebouw niet bestormen, maar de bom die ze zelf onder het bedrijf aan het fabriceren zijn, is nog maar moeilijk te ontmantelen. 

 

Reputatie 7
Badge +7

Grappig met dat dark mode. In 246 pagina's met klachten (zo'n 5000 items) heb ik niemand horen vragen over een black mode. Ik kan me ook niet herinneren dat er problemen waren met de leesbaarheid, anders dan problemen met het plaatje of de PIP in de gids. ook problemen met de statusbalk die te lange tijd over de ondertiteling hangt. Een volledig overbodige frutsel dus die Accenture nog gratis in de la had liggen.

Voorlopig ben ik nog volledig in blue mode met drie verschillende opnames die ik wil kijken:

 

@Anto  Jawel, ik heb in dit topic de nodige klachten over de leesbaarheid voorbij zien komen.

Reputatie 6
Badge +3

Ik heb geen mail gehad van KPN en ook nog geen update. Wachttijden inmiddels weer opgelopen naar 20+ seconden voor openen of sluiten tv-gids. Verwisselen van kanaal via cijfertoets +10 seconden, uit standby halen ontvanger 12 seconden wachttijd.

 

 

Ik heb ook geen mail gehad van de vrienden van KPN. Ook weer vreemde manier van informeren. De ene klant wel, de ander niet….

Hallo allemaal: Ik ben hier eind december aangeschoven op dit forum,heb toen eigenlijk pas ontdekt, hoe lang dit geklooi al aan de gang is, heb in de zomer vorig jaar nog gebeld met de klantenservice KPN, om mijn zorgen te uiten, omtrent de voorgenomen nieuwe update, betreffende de nieuwe menustructuur. Ik heb verder geen enkele reactie meer mogen ontvangen. In September vorig jaar wordt je ineens ‘overvallen’ met een ander menu op je scherm,met een hele andere layout, ik ben nergens van op de hoogte, er is mij ook geen datum verteld, over wanneer deze installatie van nieuwe software zal worden geïnstalleerd. Er komen dan al heel veel klachten binnen via de klantenservice...Niemand pikt dit op kennelijk. Ik doe al dirét mijn beklag, dat de 2 HMB 2260 erg traag reageren, t.o.v het oude menu, ik heb dan nog hoop, dat KPN dit ook wel in de smiezen zal hebben, en hoop ergens op een terugdraai van die software..

Werkelijk nérgens is hier op 246 pagina’s te vinden, dat er een dark mode gevraagd zou worden, omdat het in het blauw niet te lezen zou zijn, ik heb beginnende staar, en zit bepaald niet te wachten op een donkere achtergrond, want dan zie ik niets meer,bullshit verhaal dus. Mogelijk dat dat voor itv online leuker is, of in de itv app, want dat is moderner hé, dus dat moet dan ook maar meteen geïmplementeerd worden.

De testers en andere pilit deelnemers, hebben hun huiswerk niet goed gedaan, dat mag je wel stellen na dik een half jaar van een hikkend en stikkende receiver, de allereerste reactie laten dat al zien in het begin van dit topic. Je had dit direct op moeten lossen, en ook zg. stresstesten uitvoeren, juist op de getroffen ontvangertjes,Ik zit hier met vele anderen, nu met die shit opgezadeld.

Had ervoor gezorgd, dat bij een eventueel falen, het allemaal teruggedraaid kon worden.

Nu faalt het,en weken, nee maandenlang, zitten wij opgezadeld, omdat er zo nodig een ander menu moest komen, want het oog wil ook wat hé, nou, ben je lekker mee, gooien ze ook nog eens een 'dark mode’er tegenaan, ja hoor, want dáár zitten iptv kijkenr nu echt om te springen, Joost mag weten wie, wie? Joost!

Update na update is er geweest,ná de installatie hier op 2 iptv ontvangertjes,  maandenlang (zeker vanaf September 2020) 2 uitvallende HMB 2260 receivertjes, maandenlang geen enkele mededeling, geen enkele mail van wat je kunt verwachten, vele malen zit je te kijken, en gaan die ontvangertjes midden in een film opnieuw opstarten, en dan zeggen ze doodleuk als je de klantenservice belt: ‘Dat kan echt niet hoor mijnheer, dat doen ze toch echt s’nachts’

Sinds wanneer is overdag en s’avonds ineens als s’nachts aangemerkt door KPN?

Het enige mailtje wat ik nog ontvangen heb met als ondertekenaar Directeur klantenservice Dhr.Jörg Kramer, dateert van 21 december j.l en gaat om een naamsverandering van een zender...Boeien. als je met een trage iptv receiver opgescheept zit,en dan veel later blijkt, dat die shit al meer dan een half jaar (6 maanden!) speelt.

Na ruim een half jaar worden ze eindelijk eens wat wakker,er komt een moeizaam: Sorry voor het ongemak.

Ongemak? Jongens toch! Mens erger je niet TV kijken!

En als laatste: Ik vind het ook niet normaal, dat als je in de tv gids zit te kijken, je op de OK knop drukt, je eerst nog eens tegen die info balk moet aankijken voor het aantal seconden die je ingesteld hebt, gewoon de tv gids uit, en geen info balk, is dat nu zo moeilijk,ik ga dus niet via het menu die infobalk uitzetten,het is allemaal zo omslachtig. gids in, geen infobalk,gids uit geen infobalk, is dat nu zo moeilijk..

 

Het zal mij enorm benieuwen,de week is alweer bijna voorbij, het is alweer bijna vrijdag,een week in het nieuwe jaar,en we zijn eigenlijk nog niet erg veel opgeschoten, ik ben alweer bijna 30 pagina’s verder hier op dit forum aan het reageren,was het maar nooit nodig geweest…

 

Henny

 

 

 

Dit bericht las ik vandaag

 

Wanneer komt de update

De uitrol van de update wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

 

Als dit zo is moet ik helaas melden dat ik hiervan nog niks heb gemerkt  En het betreft niet alleen de tv gids alles wat met menu te maken heeft is tergend traag. Of ik nou naar zoek ga en dan verder naar opname of terug of naar gids en terug kijken het werkt allemaal tergend langzaam. Dan vraag ik mij af wanneer het nu echt goed moet werken ik hoop toch op spoedig.

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 2

Ben er nu toch wel klaar mee zeg 😡

Weken, maanden zo traag als dikke stront, oké kom ik wel overheen, kijk toch niet vaak in menu of gids…

Met enige regelmaat Witte/grijze/zilveren hoe je het wilt noemen blokjes onder in beeld…

Nu haperend geluid, zwart beeld op alle zenders…

Storing op storing 😞 wanneer is het eens klaar ?

Reputatie 2

Het lijkt steeds slechter te worden.

Het word ondertussen een  grote blunder van de KPN:confounded:

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 6
Badge +4

Ben er nu toch wel klaar mee zeg 😡

Weken, maanden zo traag als dikke stront, oké kom ik wel overheen, kijk toch niet vaak in menu of gids…

Met enige regelmaat Witte/grijze/zilveren hoe je het wilt noemen blokjes onder in beeld…

Nu haperend geluid, zwart beeld op alle zenders…

Storing op storing 😞 wanneer is het eens klaar ?

Nergens een storing gemeld (KPN/XS4ALL sites), maar allestoringen.nl begint vol te lopen. Inderdaad haperent geluid en beeld op alle zenders. Pfff, wat nu weer? Uitrol update maar weer stoppen? Overigens hier nog de oude software (4.110.208).

Reputatie 1

Hier ook. Geluid loopt goed maar beeld hapert of staat stil. 

Kinderzender op kanaal 53 werkt wel goed. En dat op de nieuwste ontvanger. Gaat lekker bij KPN.

 

Is het zo moeilijk om iets goed te maken bij KPN?

Reputatie 6
Badge +4

Net even beeld op “SD” gezet (Instellingen->Beeldscherm->Best mogelijke kwaliteit...). Dan houdt het haperen hier op, kun je toch nog iets zien...

Hier ook geluid is af en toe goed echter het beeld staat stil, heb al 2x frisse start uitgevoerd en de software is nog steeds dezelfde dus nog geen nieuwe binnengehaald cq gekregen.

Ontvanger is de HMB 2260 

HTML versie 4.110.208

NMC versie 8.0.110_1901

Graag update wat er aan de hand is 

Reputatie 1

Net even beeld op “SD” gezet (Instellingen->Beeldscherm->Best mogelijke kwaliteit...). Dan houdt het haperen hier op, kun je toch nog iets zien...

 

Dit lijkt het voor nu inderdaad op te lossen met het stilstaande beeld.

Gisteravond nergens last van. Benieuwd wat KPN onderneemt.

Reputatie 1

Vanmorgen was het weer klote met kon interactieve tv het geluid ging door het beeld happerde dus nog steeds *** ik hoop dat het snel verholpen is.laren ze maar eens korting geven voor vaste klanten

Reputatie 6
Badge +4

Net even beeld op “SD” gezet (Instellingen->Beeldscherm->Best mogelijke kwaliteit...). Dan houdt het haperen hier op, kun je toch nog iets zien...

 

Dit lijkt het voor nu inderdaad op te lossen met het stilstaande beeld.

Gisteravond nergens last van. Benieuwd wat KPN onderneemt.

Klopt, hier ook sinds vanmorgen. Het netwerk zal wel weer overbelast zijn...

Reputatie 1

weer dat klote ding gereset (07.10uur): bij zappen duurt het ca 10 seconden voordat het beeld verschijnt, of het blijft zwart. Geluid hapert/stottert. Alle kanalen.

Wat een gepruts dat KPN.

 

 

Reputatie 4
Badge +1

Hier ook een haperend beeld , soms geluid maar beeld zwart.

Vast de uitrol van de goed geteste vernieuwende sof(t)ware.

Wel nog steeds de oude software dus na 6 maanden nog niks opgelost

Koninklijke Prutsers Nederland