Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

  • 8 september 2018
  • 3525 reacties
  • 252827 keer bekeken


Toon eerste bericht

3525 reacties

@wjb 

Sure thing:

 

De STB ‘herstart’ ik nu door op de achterkant dat schakelaartje uit en weer aan te zetten.

Nou het lijkt het allemaal te doen inmiddels.

 

Heb de configuratie van @wjb op de EdgeRouter gezet. Beginnen met een schone lei. En wat gaat dat makkelijk met die config! Hulde!! Dat was wel andere koek een paar jaar terug met de handleiding van Kriegsman.

 

Daarna om IPTV het stappenplan van @Multiedje nogmaals gevolgd op de EdgeRouter. De switch stond al goed. (had hier natuurlijk ook in de config.boot in het configuratie-script e.e.a. kunnen aanpassen, maar via de GUI ging het ook prima)

 

En… IPTV op een aprt VLAN is een feit!

 

Morgen maar eens goed kijken of hij nu stabiel draait voor lange duur nu het op een apart VLAN zit. Viel al wel direct op dat de lampjes op de switch achter de Unifi InWall in eens een stuk rustiger zijn, dus lijkt er ook echt op dat de IPTV het LAN met rust laat.

Reputatie 1
Badge

Het resultaat van tunnelvisie.

Draai inmiddels langere tijd de erlite-3 met het script van wjb zonder telefoon.

sinds mei draai ik het script met telefoon en met hulp van wjb aangaande de nodige instellingen werkte alles perfect. Begin juni hadden we een paar keer kortsluiting, renovatie badkamer, waardoor alles in de meterkast opnieuw moest worden opgestart incl. de erlite-3.

Diverse keren problemen gehad dat mijn snelheid van 500 mbits was ingezakt nar rond de 100 mbits. Diverse keren de erlite-3 opnieuw opgestart of van stroom afgehaald en kwartiertje gewacht te hebben bleek de snelheid weer te zijn wat het moest zijn 500 mbits.

Afgelopen 6 weken in o.a. ziekenhuis en revalidatiecenter bleek er in Lelystad wederom een stroomstoring te zijn geweest. Afgelopen donderdag ontslagen en bij thuiskomst gekeken of alles nog werkte, op zich wel maar snelheid (100 mbits) zat er niet in.

Na 3 dagen zoeken wat het probleem was, incl. het terugplaatsen van de experiabox waarbij de snelheid wel 500 mbits was, de erlite-3 teruggeplaatst. Het gekke hierbij was dat poort 0 plotseling aan de linkerkant zat en poort 2 aan de rechterkant.

Ergo de erlite-3 heeft enkele maanden op zijn kop op de plank gelegen en kon dus zijn warmte niet kwijt. Hoe bedoel je tunnelvisie.

Reputatie 4
Badge +4

@flutter,

ja af en toe kan het zo verklaarbaar zijn als er storingen zijn. Heeft de ER lite, na het omdraaien, zijn snelheid weer terug of is deze defect door de warmte?

ik heb mijn meter kast ook op een kiertje staan want die unifi switches produceren nog meer warmte (boven de 65 graden)😬 maar dat blijkt normaal te zijn.

Reputatie 1
Badge

530/680 dus gewoon zijn vertrouwde snelheid. De warmte zal denk ik niet zo hoog zijn geweest dat er geen definitieve schade is ontstaan maar wel vervelend als je de oorzaak niet direct kunt vinden.

Zelf heb ik ook een Unifi 8-150 Poe draaien maar deze staat hoog in de meterkast en kan zonder problemen zijn warmte kwijt.

Op het moment draai ik de config EdgeRouter X zonder telefonie via Experia Box (zip 13 april 2020 14:14). Deze configuratie werkt geweldig (mijn dank is groot voor de maker) op een klein dingetje na. Ik heb geen switches met IGMP proxy, echter heb ik stille hoop dat er een manier is om een dedicated TV poort te maken op de router, zodat niet mijn hele netwerk met multicasts worden bestookt zodra ik de decoder aanzet. Kan dit configuratie technisch met de EdgeRouter X of kom ik er niet onderuit om een grote switch met IGMP Snooping te bestellen? Ik heb al wat lopen spelen met de IGMP Proxy config, dit bied geen oplossing, ik vermoed dat als het kan, ik met de switch en de bridge moet spelen, als het al kan. Alvast bedankt.

Reputatie 7

Op het moment draai ik de config EdgeRouter X zonder telefonie via Experia Box (zip 13 april 2020 14:14). Deze configuratie werkt geweldig (mijn dank is groot voor de maker) op een klein dingetje na. Ik heb geen switches met IGMP proxy, echter heb ik stille hoop dat er een manier is om een dedicated TV poort te maken op de router, zodat niet mijn hele netwerk met multicasts worden bestookt zodra ik de decoder aanzet. Kan dit configuratie technisch met de EdgeRouter X of kom ik er niet onderuit om een grote switch met IGMP Snooping te bestellen? Ik heb al wat lopen spelen met de IGMP Proxy config, dit bied geen oplossing, ik vermoed dat als het kan, ik met de switch en de bridge moet spelen, als het al kan. Alvast bedankt.

@richardnl, Ik heb een aparte config in het openingsbericht geplaatst waarbij de TV ontvanger op eth1 aangesloten moet worden en eth2, 3 en 4 voor het thuisnetwerk gebruikt kunnen worden.

Ik hoop dat jij deze wil testen aangezien ik geen EdgeRouter X gebruik en het configuratiescript dus ook niet heb kunnen testen.

Op het moment draai ik de config EdgeRouter X zonder telefonie via Experia Box (zip 13 april 2020 14:14). Deze configuratie werkt geweldig (mijn dank is groot voor de maker) op een klein dingetje na. Ik heb geen switches met IGMP proxy, echter heb ik stille hoop dat er een manier is om een dedicated TV poort te maken op de router, zodat niet mijn hele netwerk met multicasts worden bestookt zodra ik de decoder aanzet. Kan dit configuratie technisch met de EdgeRouter X of kom ik er niet onderuit om een grote switch met IGMP Snooping te bestellen? Ik heb al wat lopen spelen met de IGMP Proxy config, dit bied geen oplossing, ik vermoed dat als het kan, ik met de switch en de bridge moet spelen, als het al kan. Alvast bedankt.

@richardnl, Ik heb een aparte config in het openingsbericht geplaatst waarbij de TV ontvanger op eth1 aangesloten moet worden en eth2, 3 en 4 voor het thuisnetwerk gebruikt kunnen worden.

Ik hoop dat jij deze wil testen aangezien ik geen EdgeRouter X gebruik en het configuratiescript dus ook niet heb kunnen testen.

Hartelijk dank. deze nieuwe configuratie werkt perfect :). Ik zie nu geen broadcast verkeer meer op de overige poorten en televisie werkt zoals verwacht, dank!

Reputatie 7

Hartelijk dank. deze nieuwe configuratie werkt perfect :). Ik zie nu geen broadcast verkeer meer op de overige poorten en televisie werkt zoals verwacht, dank!

Dan heb je de configuratie van vandaag 11:39 gebruikt, klopt dat?

Hartelijk dank. deze nieuwe configuratie werkt perfect :). Ik zie nu geen broadcast verkeer meer op de overige poorten en televisie werkt zoals verwacht, dank!

Dan heb je de configuratie van vandaag 11:39 gebruikt, klopt dat?

Dat klopt ik heb alleen 2 dingen gewijzigd. A : masquarade tv subnet regel stond op 192.168.0.0/16, ik heb dit aangepast naar alleen het tv netwerk, aangezien ik het " internet " netwerk, niet mee hoef te nemen in deze regel. B eigen subnets gebruikt , voor de rest perfecte config.

Reputatie 7

Hartelijk dank. deze nieuwe configuratie werkt perfect :). Ik zie nu geen broadcast verkeer meer op de overige poorten en televisie werkt zoals verwacht, dank!

Dan heb je de configuratie van vandaag 11:39 gebruikt, klopt dat?

Dat klopt ik heb alleen 2 dingen gewijzigd. A : masquarade tv subnet regel stond op 192.168.0.0/16, ik heb dit aangepast naar alleen het tv netwerk, aangezien ik het " internet " netwerk, niet mee hoef te nemen in deze regel. B eigen subnets gebruikt , voor de rest perfecte config.

Die had ik expres op 192.168.0.0/16 gezet zodat het niet uitmaakt welk subnet je gebruikt.

In een eerdere post had ik problemen met iptv icm plex media server op mijn synology. Gisteravond heb ik iptv in een eigen vlan gezet. Dit volgens de handleiding van wjb in een eerdere post. Hierna plex weer aangezet maar ik blijf problemen houden met iptv. Wat doet plex met mijn iptv?? Of weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat ik mijn LAN blokkeer richting iptv vlan?

 

mvg Mark 

Badge

Beste @wjb,

Vandaag heb ik mijn Experiabox vervangen door een Edgerouter X SFP en een Siemens N300A-IP voor mijn vaste telefoon. Dankzij jouw harde werk kon ik redelijk makkelijk en zonder al te veel problemen over. Inmiddels draait alles en ik kan niet wachten om mij netwerk eindelijk een IoT VLAN te geven voor alle IoT apparaten.

Nogmaals bedankt en mocht ik ergens tegenaan lopen, dan weet ik dat ik hier terecht kan.

Gr. Alexander

Reputatie 7

@K3N8, Heb je televisie van KPN?

Zo ja, hoeveel TV ontvangers gebruik je?

Badge

@K3N8, Heb je televisie van KPN?

Zo ja, hoeveel TV ontvangers gebruik je?

Geen IPTV. Allen 500MB internet en telefonie.

Reputatie 7

@K3N8, Heb je televisie van KPN?

Zo ja, hoeveel TV ontvangers gebruik je?

Geen IPTV. Allen 500MB internet en telefonie.

Dan is het helemaal goed.

Ik neem aan dat je dan ook eth0.4 en de IGMP proxy server verwijderd hebt uit de configuratie.

Badge

Dan is het helemaal goed.

Ik neem aan dat je dan ook eth0.4 en de IGMP proxy server verwijderd hebt uit de configuratie.

 Is dat noodzakelijk? Het staat toch niet in de weg?

 

Reputatie 7

Dan is het helemaal goed.

Ik neem aan dat je dan ook eth0.4 en de IGMP proxy server verwijderd hebt uit de configuratie.

 Is dat noodzakelijk? Het staat toch niet in de weg?

Je mag het ook laten staan, geen probleem.

Ik hou wel van "schone" configuraties waar geen overbodige dingen in opgenomen zijn.

@wjb: Ik maak gebruik van het script EdgeRouter Lite 3 zonder telefonie via Experia Box (zip 28 mei 2020 10:12)., en heb een EdgerRouter 6P.

Het enige probleem wat ik heb met mijn setup, is dat mijn IPTV setup-boxen het even doen, en daarna een foutmelding geven. Als ik het kanaal even pauzeer, doet het het gewoon.

Setup is volgens mij redelijk standaard:
EdgeRouter 6P→ JGS516OE → met 2 VIP5202 boxen.

Enig idee wat ik over het hoofd heb gezien?
​​​

Reputatie 7

Heb je jouw EdgeRouter na configuratie gereboot of via de cli het commando restart igmp-proxy gegeven?

Zo nee, doe dat dan nog even.

Je bedoelt waarschijnlijk de JGS516PE of JGS516E i.p.v. JGS516OE. Klopt dat?

Staat IGMPv2 snooping aan op die switches?

Heb je jouw EdgeRouter na configuratie gereboot of via de cli het commando restart igmp-proxy gegeven?

Zo nee, doe dat dan nog even.

Je bedoelt waarschijnlijk de JGS516PE of JGS516E i.p.v. JGS516OE. Klopt dat?

Dat was inderdaad de oplossing! Hartelijk dank.
btw: https://www.netgear.nl/support/product/jgs516pe.aspx deze heb ik.

Reputatie 1

Ik heb nu pakweg een week weer dat mijn beeld weer vastloopt. Ik heb al de ER3 + alles er achter opnieuw opgestart en restart igmp-proxy uitgevoerd. Enig idee wat er aan de hand kan zijn dat dit zich weer voordoet? Er is niets veranderd aan het netwerk de afgelopen 2-3 maanden.

Reputatie 7

Wat voor een switch(es) gebruik je? (Merk en type)

Wat voor een wifi accesspoints gebruik je? (Merk en type?)

Reputatie 1

Wat voor een switch(es) gebruik je? (Merk en type)

Wat voor een wifi accesspoints gebruik je? (Merk en type?)

1x UniFi Switch 8 POE-60W

3x Unifi In-Wall AP - aan 1 van deze zit mijn IPTV (data poort - met vlan4)

 

Deze configuratie heeft vlekkeloos gewerkt 2-3 maanden lang, nadat ik eerdere problemen had en mijn hele ER3 gereset heb met een schone config.

Ik heb even terug gelezen en zag dat multicast enhancement problemen kan opleveren, dus heb deze zojuist uit gezet via mijn unifi controller. (is wel gek, want dit ging wel 2-3 maanden goed)

 

Reputatie 7

Ik heb even terug gelezen en zag dat multicast enhancement problemen kan opleveren, dus heb deze zojuist uit gezet via mijn unifi controller. (is wel gek, want dit ging wel 2-3 maanden goed)

Multicast enhancement is IGMPv3 en die moet inderdaad uit staan.

Reageer