Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

  • 8 September 2018
  • 6878 reacties
  • 413318 keer bekeken


Toon eerste bericht

6878 reacties

Reputatie 7

Alles zit nu weer op de unifi-switch.

Hoe nu verder?

Heb je nog storingen nu je bij de igmp proxy server eth1 niet meer als downstream interface hebt staan?

Alles zit nu weer op de unifi-switch.

Hoe nu verder?

Heb je nog storingen nu je bij de igmp proxy server eth1 niet meer als downstream interface hebt staan?

Mijn receivers krijgen een ip in de 4-range, maar ik krijg geen beeld → foutmelding NMC-400.

Alles zit nu weer op de unifi-switch.

Hoe nu verder?

Heb je nog storingen nu je bij de igmp proxy server eth1 niet meer als downstream interface hebt staan?

inmiddels alle settings weer nagelopen en receivers in de lucht.

Ik ga in de gaten houden of dit blijft werken.

Mocht dit niet werken, zal ik al mijn settings even posten ter controle.

 

Voor nu alvast bedankt en hopelijk heeft dit wat opgeleverd.

@wjb 

Probleem lijkt opgelost!

Bedankt voor de hulp!

Goedemorgen, ik heb gisteren het mailtje ontvangen vanuit KPN dat deze nacht mijn verbinding van Oud Telfort is omgezet naar KPN. Nu heb ik twee dingetjes:

 

  • Ik een ER-POE5, welk script is daarvoor het beste om te gebruiken?

 

  • Wat me trouwens wel opvalt nu ik dus voor deze nacht de experiabox gebruikt heb is dat er in de ExperiaBox een port forward is aangemaakt voor beide TV-Tuners ik kan me niet herrineren dat dat eerder ook zo was. Is er voor de EdgeRouter ook een forward wellicht handig?

BTW, ik heb net gezien dat de nieuwe firmware van de Unifi Dream Machine Pro vanaf 1.11 ook een IGMP proxy heeft, dus ga ik wellicht over op een UDM Pro SE binnenkort, 

Reputatie 7
  • Ik een ER-POE5, welk script is daarvoor het beste om te gebruiken?

Dan kan je het script voor de ER-X gebruiken.

 

  • Wat me trouwens wel opvalt nu ik dus voor deze nacht de experiabox gebruikt heb is dat er in de ExperiaBox een port forward is aangemaakt voor beide TV-Tuners ik kan me niet herrineren dat dat eerder ook zo was. Is er voor de EdgeRouter ook een forward wellicht handig?

 

Die port-forwardings wil je niet hebben.

 

BTW, ik heb net gezien dat de nieuwe firmware van de Unifi Dream Machine Pro vanaf 1.11 ook een IGMP proxy heeft, dus ga ik wellicht over op een UDM Pro SE binnenkort, 

Dat zou mooi zijn. 

@wjb 

Wanneer ik nu een backup maken van de ER4, is dit dan een volledige back-up van settings en script?

Kortom, kan ik deze restoren op andere ER4, en dan is alles weer in de lucht?

Reputatie 7

@wjb

Wanneer ik nu een backup maken van de ER4, is dit dan een volledige back-up van settings en script?

Kortom, kan ik deze restoren op andere ER4, en dan is alles weer in de lucht?

Ja, dat is een volledige backup en na een restore zou je direct up and running moeten zijn. Wel kan het zijn dat TV van KPN dan nog problemen geeft. Als dat na een reboot nog steeds zo is dan zal het script copy-rfc3442-classless-routes opnieuw uitgevoerd moeten worden.

Goedemorgen,

Geweldig topic met enorm veel info!

Ik heb sinds vandaag KPN Internet en vast belllen. Geen TV. 
Voor het thuisnetwerk gebruik ik Netgear Orbi RBR850 met twee RBS850 Satellites, die tot nu toe achter mijn ziggo modem zat. In de ziggo tijd had ik geen extra instellingen gebruikt, zowel ziggo als Netgear stonden in de standaard router mode en niets stond als AP ingesteld. 

Momenteel heb ik die opstelling voortgezet, de Orbi achter de Experiabox 12, en in router mode, en alles lijkt gewoon te werken zonder extra instellingen. (wat ik niet had verwacht).

Mijn vragen (en excuses als dit al ergens staat, maar er zijn zoveel replies dat het lastig zoeken is)

  1. Heb ik gewoon mazzel dat dit zo werkt? of krijg ik er problemen mee.
  2. Verlies ik zo geen snelheid tussen de Experia en de Orbi?
  3. als ik de Orbi rechtstreeks als router wil gebruiken, zonder de experia ertussen, hoe moet dat dan met mijn telefonie? En is het mogelijk een link te geven naar de juiste instellingen hiervoor die ongetwijfeld ergens op de 250 pagina's van dit topic staan?
  4. Heeft iemand nog andere suggesties / opmerkingen etc.

Bij voorbaat dank voor de reacties

Reputatie 7

Het kloot dat dat gewoon werkt maar als je een service draait op een apparaat achter jouw Orbi die je vanaf Internet wilt kunnen benaderen dan zal het niet werken.

Dan zal je de Orbi nog als DMZ Host op de V12 moeten instellen.

Zie ook "Gebruik een eigen router achter de Experia Box".

Als die Orbi een pppoe verbinding op vlan 6 kan opzetten dan kan je de V12 vervangen zonder een switch tussen NTU/ONT en de V12.

Als de Orbi wel een pppoe verbinding kan opzetten maar je niet kunt opgeven dat dit op vlan 6 moet gebeuren dan kan je met een managed switch die vlans ondersteunt er alsnog voor zorgen dat de communicatid richting Internet op vlan 6 terecht komt.

Voor telefonie zal je een VoIP ATA aan moeten schaffen en de SIP servicetool moeten doorlopen.

Reputatie 7
Badge +8

In de ziggo tijd had ik geen extra instellingen gebruikt, zowel ziggo als Netgear stonden in de standaard router mode en niets stond als AP ingesteld. 

Momenteel heb ik die opstelling voortgezet, de Orbi achter de Experiabox 12, en in router mode, en alles lijkt gewoon te werken zonder extra instellingen. (wat ik niet had verwacht).

Dat is een zogenaamde “NAT achter NAT” opstelling (dubbel NAT).
Dat werkt altijd bij elke provider.

Alleen als je thuis services hebt draaien die van buitenaf benaderd moeten worden, zul je ofwel een DMZ vanuit de 1e router naar de 2e moeten doorzetten, ofwel apart voor de betreffende services op die 1e router port forwarding moeten instellen naar de 2e router. (En van daaruit verder naar achterliggende apparatuur, wat wellicht al lang staat ingesteld vanuit die eerdere set-up).

        2. Verlies ik zo geen snelheid tussen de Experia en de Orbi?

Nee.

        3. als ik de Orbi rechtstreeks als router wil gebruiken, zonder de experia ertussen,
           hoe moet dat dan met mijn telefonie?

Een zogenaamde VOIP “ATA” adapter erachter hangen. Bijvoorbeeld:
 

@wjb ik hoop dat je me kunt helpen met een probleempje. Vijf maanden lang werkte mijn configuratie zoals bovenaan pagina 221 staat vermeld, met een switch achter een switch. Vanwege werkzaamheden moest ik afgelopen weekend de stroom eraf halen en sindsdien krijg ik het niet meer voor elkaar om de tweede switch te gebruiken. Dezelfde configuratie levert nu op dat de tweede switch een ip adres krijgt als 192.168.4.xxx en niet in de range 192.168.2.xxx. Ik denk dat het hier ergens misgaat maar ben helaas geen expert. 
Als ik switch 2 er tussen uit haal en dus STB rechtstreeks op switch 1 aansluit werkt het (met aangepaste settings uiteraard)

Reputatie 7

Dat die tweede switch een iP adres uit het subnet van IPTV heeft gekregen is voor de werking van de switch als het goed is geen enkel probleem.

Wat is het probleem dat je nu ervaart?

Je zou kunnen overwegen om op de EdgeRouter een DHCP static mapping aan te maken voor de switch en daarbij ook dat IP adres hard op de switch zelf in te stellen.

 

Wat is het probleem dat je nu ervaart?

 

In basis is het probleem dat ik het niet meer werkend krijg met een switch achter een switch waardoor ik mijn andere apparatuur niet meer bedraad kan aansluiten via de tweede switch (want nu gebruik ik de kabel om de stb aan de praat te houden). 
ik ga er nog maar eens induiken..

Reputatie 7

Plaats anders weer screenshots van de vlan instellingen van beide switches en vertel met welke poorten ze onderling verbonden zijn.

Reputatie 2
Badge

Ik heb nu een USG in gebruik ipv de EB en heb het script van @coolhva gebruikt, ik wil echter graag IPv6 uitschakelen doordat er nu verbindingen op basis van IPv6 worden opgezet die niet de DNS van mijn adguard add blocker gebruikt, natuurlijk kan ik deze er bij in zetten, maar zou het eenvoudiger vinden om IPv6 op de USG uit te schakelen.

Wie weet hoe ik dit eenvoudig zou kunnen doen? 

Reputatie 7

In een EdgeRouter heb je daar op hoog niveau een instelling voor. Zie het openingsbericht van dit topic. Aangezien de OSsen van de EdgeRouter en de USG vrijwel identiek zijn zou je ook op de USG zo'n instelling verwachten.

Reputatie 2
Badge

In een EdgeRouter heb je daar op hoog niveau een instelling voor. Zie het openingsbericht van dit topic. Aangezien de OSsen van de EdgeRouter en de USG vrijwel identiek zijn zou je ook op de USG zo'n instelling verwachten.

Ja dat was ook mijn ide, maar doordat er ook een config.gateway.json wordt gebruikt wordt die instelling bij een nieuwe provioning weer overschreven en heeft de USG niet de configuratie wizard die er binnen een EdgeRouter wel is. Zou dan vanaf de CLI moeten worden gedaan ofzo.

Reputatie 2
Badge

 

BTW, ik heb net gezien dat de nieuwe firmware van de Unifi Dream Machine Pro vanaf 1.11 ook een IGMP proxy heeft, dus ga ik wellicht over op een UDM Pro SE binnenkort, 

Ben erg benieuwd naar je ervaringen hier mee, als IPTV hierop werkend is te krijgen dan is het een mooie vervanger voor mijn USG en CK1. Denk wel dat ik voor de gewone UDM ga ipv SE, is wel erg duur.

Reputatie 7

@Pascal_home, Heb je ook een link naar de pagina waar je gelezen hebt dat de UDM Pro een IGMP proxy server gast krijgen.

@Pascal_home, Heb je ook een link naar de pagina waar je gelezen hebt dat de UDM Pro een IGMP proxy server gast krijgen.

 

Jazeker, er is ook een Github pagina met alle uitleg hoe het te realiseren is hoe IPTV werkend te krijgen met een UDM / UDM Pro, nu geeft deze persoon aan dat het vanaf 1.11 niet meer nodig is om zelf een kernel te installeren, omdat in 1.11 de IGMP proxy is ingebed. 

bianishere/udm-kernel-tools/blob/master/docs/iptv.md

Ik heb nog geen UDM/PRO, deze firmware is ook nog niet uit de beta fase, ben dus benieuwd of er meer nieuws komt wanneer de Beta fase afgerond is. 

 

ik heb een probleem, een van mijn tv boxen doet al een tijdje moeilijk en geeft steeds error 506 of probeert neiuwe software te downloaden en geeft dan error 307.

de andere werkte gewoon naar behoren.  nu heb ik de tv boxjes omgewisseld en toen wilde de andere tv box direct ook nieuwe software en ik mocht het ook niet uitstellen. vervolgens loopt die ook vast op error 307.

kaniemand mij helpen hoe ik dit op moet lossen? ik heb niks veranderd aan mijn settings en een van de 2 werkte gewoon naar behoren totdat hij gepowercycled is bij het verplaatsen, nu doet ze het beiden zowel boven als beneden niet meer.

Ik heb sinds afgelopen maandag een glasvezel verbinding van KPN. Deze werkt perfect en met de experiabox haalt deze ook gewoon netjes de geadveerteerde snelheid. Het betreft een abonnement zonder tv en telefonie.

 

Toen de situatie net aangesloten was de verbinding zo : 

Experiabox (router) - Edgerouter (router) - PC 

Toen dit de situatie was haalde ik de snelheid ook. Nu heb ik de experiabox ertussen uitgehaald  en de edgerouter-x met behulp van het script in de eerste post.

 

Op wat foutjes vanuit mij met de dhcp werkte het vrij vlekkeloos. 

Alleen nu haal ik wel de geadverteerde downloadsnelheid maar de uploadsnelheid is gehalveerd. Als ik het gemiddelde van 24 testen in 24 uur pak kom ik uit op een snelheid van 451.6mb/s.

 

Nu heb ik al wat proberen te zoeken in het topic maar kon hier niks vinden helaas.

 

Is er iemand die weet in welke hoek ik de oplossing voor dit probleem zou moeten vinden?

Reputatie 7

ik heb een probleem, een van mijn tv boxen doet al een tijdje moeilijk en geeft steeds error 506 of probeert neiuwe software te downloaden en geeft dan error 307.

de andere werkte gewoon naar behoren.  nu heb ik de tv boxjes omgewisseld en toen wilde de andere tv box direct ook nieuwe software en ik mocht het ook niet uitstellen. vervolgens loopt die ook vast op error 307.

kaniemand mij helpen hoe ik dit op moet lossen? ik heb niks veranderd aan mijn settings en een van de 2 werkte gewoon naar behoren totdat hij gepowercycled is bij het verplaatsen, nu doet ze het beiden zowel boven als beneden niet meer.

Geef op de EdgeRouter in de cli eens het commando restart igmp-proxy.

Werkt het dan wel weer?

Reputatie 7

Alleen nu haal ik wel de geadverteerde downloadsnelheid maar de uploadsnelheid is gehalveerd. Als ik het gemiddelde van 24 testen in 24 uur pak kom ik uit op een snelheid van 451.6mb/s.

Een EdgeRouter X op een 1Gbps abonnement is wel op het randje.

Heb je hardware offloading aan staan?

Reageer