Beantwoord

Uw bericht is geweigerd vanwege beveiligings- of beleidsinstellingen in kpnmail.nl.

  • 12 March 2024
  • 7 reacties
  • 197 keer bekeken

Beste KPN,

Met ons domein @adlar.com lopen wij tegen een situatie aan waarbij een x aantal email niet aankomen bij onze klanten. Deze klanten maken gebruik van verschillende kpn domeinen waaronder @kpnmail.nl als voorbeeld. Hieronder ziet u een melding van een van onze klanten, waarbij het mailtje wordt tegengehouden ivm schending van beveiliging of beleids redenen. Hiervoor heb ik telefonisch contact gehad met een van uw medewerkers van het klantenservice en werd mij gevraagd mij vraag in het forum te stellen. What to do?

Advies

Office 365 kpnmail.nl
Afzender   Actie vereist
         
    Schending van beveiliging of beleid
 
Oplossing
Het bericht is geweigerd bij de e-mailserver van de geadresseerde omdat wordt vermoed dat het bericht de beveiligings- en beleidsinstellingen van de geadresseerde schendt. Controleer de gemelde fout hieronder om te zien of u kunt vaststellen waarom het bericht is geblokkeerd. Voer vervolgens een of meer van de volgende handelingen uit:
  • Als in de foutmelding problemen met SPF, DKIM of DMARC worden vermeld, stuurt u dit bericht door naar de e-mailbeheerder voor hulp.
  • The recipient's email server might suspect that your message is spam. Follow the guidance in this article: E-mailing Best Practices for Senders. Then resend your message.
  • Als in de fout wordt vermeld dat uw bericht te lang is, maakt u de bijlage kleiner. Als dit niet mogelijk is, plaatst u het bestand in een openbaar toegankelijke cloudopslaglocatie, bijvoorbeeld OneDrive. Voeg vervolgens een koppeling naar het bestand toe in uw bericht en verzend het bericht opnieuw.
  • Neem contact op (bijvoorbeeld telefonisch) met de geadresseerde en laat deze aan de e-mailbeheerder vragen om u of uw e-maildomein toe te voegen aan de lijst met toegestane afzenders.
Als het probleem zich blijft voordoen, stuurt u dit bericht door naar de e-mailbeheerder. Als u een e-mailbeheerder bent, raadpleegt u de sectie Meer informatie voor e-mailbeheerders hieronder.
icon

Beste antwoord door Dennis ABD 13 March 2024, 09:40

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +10

@Michael van Zwol

Ik persoonlijk zou verwachten dat de KPN klantenservice hier toch een antwoord op zou  moeten weten.

Kun je meer details geven van welke foutmeldingen de geadresseerden krijgen ? Is dit de enige mededeling die de geadresseerden krijgen ?

Als er SPAC, DKIM of DMARC fouten worden gemeld dan moet jouw hosting provider deze (SPAC, DKIM of DMARC) fouten oplossen.

Misschien heeft @wjb  hier een beter antwoord op ?

Reputatie 7
Badge +18

…

Hieronder ziet u een melding van een van onze klanten, waarbij het mailtje wordt tegengehouden ivm schending van beveiliging of beleids redenen.

…

Hallo @Michael van Zwol 

 

Je schrijf dat het een melding is van 1 van je klanten maar dit is toch een mail die je terug krijgt van de Microsoft mailserver?

Is dat alles wat in die mail staat?
Er zouden ook Statuscode(s) en Foutdetails bij moeten staan.

Reputatie 7

Weet je 100% zeker dat de emailadressen van alle geadresseerden nog in gebruik zijn?

Als dat namelijk niet het geval is dan zal je vrij snel als spammer gekenmerkt worden indien je mails blijft sturen naar emailadressen die niet meer in gebruik zijn.

@Dennis ABD kan hier vast meer over vertellen.

Reputatie 7
Badge +10

@GeSp 

Nee, de email is afkomstig van een eigen domein, het gebruikte emailprogramma is Outlook 365.

Reputatie 7
Badge +18

@WMG-N 

adlar.com gebruikt Microsoft Exchange, hun mails zullen daar dan ook (vaak) vandaan komen.
Volgens hun SPF record kunnen mails ook vanaf andere IP adressen verstuurd worden, vaak zijn dat dan websites of bulkmailers.

Reputatie 7
Badge +10

@GeSp

Dat betekent dat @Michael van Zwol in feite de hele keten moeten nalopen om te kijken waar het mis gaat.

Reputatie 7
Badge +7

Yay, Microsoft foutmeldingen. Microsoft heeft besloten deze foutmelding te geven bij alle mail die niet afgeleverd kan worden, met welke reden dan ook. Spamfilter weigert? Deze fout. Email adres bestaat niet? Deze fout. Bijzonder onhandig.

Het geeft eerst een hele lap standaard text welke vaak niet gerelateerd is, om vervolgens in het klein de daadwerkelijke reactie van de weigerende mailserver te geven. De reactie van de weigerende mailserver is hierin belangrijk.

 

In dit geval betreft het ons spamfilter, ik heb echter wat meer informatie nodig om dit op te kunnen lossen. Kun je per mail contact opnemen met abuse@kpn.com?

Reageer